Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za nový smer z materiálu na hodinovú kriminálku urobiť sériu 3x70 minút? Mohlo by to byť seriózne krimi bez tých zbytočných scén, dialógov, odbočiek a situácií, keď sa policajt len tak u veterinára ide odvážiť, aby zistil, že má s topánkami 80 kíl. A možno by pomohlo aj keby policajné centrum nebolo v prostredí verejných záchodov a policajti nerobili vyložené kraviny. Ale aspoň tu oproti Modrým stínom nie je šialená blúdiaca kamera a zvuk skrytého mikrofónu, takže pridám jednu hviezdu naviac. No stále to budú len slabé tri. ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsem viděla televizi. Sedla jsem na jednu scénu a neodtrhla se až do konce. Překvapilo mě, že dokážeme v Čechách vyprodukovat takto dobře psané dialogy, napětí, bezva herce, uvěřitelné scény, civilní postupy, zachytit skutečně probíhající trendy, dávat smysl v širším kontextu. Za mě palec hore, veřejná služba done right. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pět mrtvých psů jsem si kdysi pustil bez znalosti předchozích sérií Detektivů od svaté Trojice a první díl mě nechytl, takže jsem dál již nesledoval. Nyní jsem to napravil v rámci skouknutí celé série a ejhle, jsem unesen. Po Taušově vážnějším tónu v Modrých stínech návrat k trochu odlehčenější notě, neotřelé prostředí ZOO, napínavý děj ... A stejně jako u předchozích případů, ani tady nemůže jít soudný divák mající rád detektivky pod čtyři hvězdičky ... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je už zvykem u serie Detektivové od Nejsvětější Trojice, opět mizerný zvuk. Huhňání Melíškové, Krobota a občas i jiných je hrozné. Extrémně je to znát v pasáži na konci třetího dílu na lůžku v nemocnici. Tu pasáž jsem pracovně nazval "návštěva kolegy u lůžka s knihou detektivky od Agathy Christie". Tady se opravdu Klára Melíšková dokonale vyznamenává. Super rychlé huhňání mě doslova vtlačilo do pohovky. Tak začínám přemýšlet, zda má paní Klára v pořádku chrup. :-) ..... (sledováno na TV Panasonic Full HD na kabelovém příjmu O2 TV). ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí minisérie série Detektivů od Nejsvětější trojice se zase vrátila do rukou Hřebejka a ten naštěstí zkrátil minisérii opět na tři díly (přičemž už tak by z toho mohli být dva nadupané díly, ne opět protahovat co se dá), trošku na scénu vrátil Krobotova Vitouše (bohužel kromě prvního dílu nemá Krobot co hrát) a celkově sérii o trošičku vytáhl zase navrch. Ale na Případy pro exorcistu to bohužel opět ani zdaleka nemá. Každý z hrdinů nemá co velkého nabídnout - zatímco v prvních dílech řádí Krobot jak černá ruka a Melíšková mu jde na ruku, Majer dělá černou práci a Voříšková je tam na ocet, tady jsou všichni na ocet až na Voříškovou, která ale ve třetím díle pouze otevře oči (ano, to je celá její role) a Krobot je po prvním díle taky už jen do počtu. Příběh nabízí detektivní klasiku, naštěstí aspoň lokace olomoucké zoo a tajemného statku stojí zato. Rozhodně to není tak velké zklamání jako druhá minisérie, ale také to nedosahuje kvalit prvních dílů. Lepší průměr a naprosto rozdílná kvalita jednotlivých dílů. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Chovatel medvědů jezdí na motorce Simson. (Winster)
  • V epizodě se objevila Thomayerova nemocnice a Holešovická tržnice v Praze. (Brain)

Reklama

Reklama