Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbina pro děti. Dům je naprosto úžasný, mohla by z toho být atmosferická pecka, ale chtělo by to úplně jiný příběh. Drama to není, horor to není, napětí to nemá, je to prostě báchorka pro děti zhruba do dvanácti let. Kdo Zámek a klíč srovnává s The Haunting of Hill House, není asi zrovna při smyslech. Sorry, tohle fakt pro dospělého diváka není ( a to mám některé tajemné pohádky ráda, tohle už bylo ovšem moc a bez přesahu, který by mohl oslovit starší věkovou skupinu). Přesvědčte se sami. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého od Netflixu, čekal jsem to víc hororový, ale bavil jsem se, herci výborní, objevování klíčů a zjišťování jejich účinků parádní (obzvlášť otevírání myslí). Tak jen co mohu vytknout jsou o něco slabší závěrečné epizody a krátký finální souboj, ale zase si tvůrci úplným závěrem luxusně připravili půdu pro další sérii či série a za to tleskám. Plný počet nedám jen z intuice, že by další série mohla být ještě lepší. Silné 4* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobře promyšlená i vymyšlená zápletka, odsýpající tempo vyprávění, parádní herci od dětí resp. dítěte přes teenagery až po dospělé. Plus sexy záporačka jako třešnička na dortu. Nicméně i tady se najde ALE. Tvůrci se na můj vkus drželi až příliš na straně temnější fantasy pro celou rodinu a do hororového žánru ukročili jen zřídka, což je vzhledem celkovému konceptu velká škoda. Předlohu sice neznám, ale s Hillem jistou zkušenost mám a jsem si jist, že jeho podání je brutálnější a především temnější. Každopádně na druhou řadu se s chutí podívám, protože Zámkovic rodina si získal mé sympatie jako už dlouho žádná z filmových či seriálových famílí. A třeba seriál v další sezóně přitvrdí. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálu „Zámek a klíč“ ukázala to, že na Netflixu také umí to, že vezmou skvělou předlohu, vezmou z ní to základní, co je na ní funkční, předělají to do mainstreamového něčeho, co připomíná „Stranger Things“, ale ještě víc tomu chybí logika a ještě více z toho křičí, že scenáristé šli místy tou nejjednodušší cestou. Konec už mi přišel normálně otravný a říkal jsem si, že to byl konec seriálu, nejen série. Ze skvělého komiksu se udělala průměrná zábava, což mi přijde tragické. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Komiks Zámek a klíč je podľa môjho názoru jeden z najlepších grafických románov aké som kedy čítal. Fantasy seriál s prvkami hororu od Netflixu sa dôstojne drží predlohy, teda aspoň prvé 2 série. Potom, ako to už je v súčasnosti zvykom, sa tvorcovia vydajú vlastnou cestou a ukončia celý seriál po svojom. Nevravím, že je ukončený zle, ale nerozumiem tomu, prečo sa nedržali aj naďalej knižnej predlohy. Výber hercov mi sadol a príbeh nebol zbytočne rozťahaný do šiestich sérií. Aj keď som vedel ako sa bude príbeh vyvíjať, dej ma celú dobu držal v napätí, čo sa o väčšine seriálov povedať nedá. Za mňa určite jeden z Top seriálov Netflixu. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama