Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

figliar 

všechny recenze uživatele

Komiks Zámek a klíč je podľa môjho názoru jeden z najlepších grafických románov aké som kedy čítal. Fantasy seriál s prvkami hororu od Netflixu sa dôstojne drží predlohy, teda aspoň prvé 2 série. Potom, ako to už je v súčasnosti zvykom, sa tvorcovia vydajú vlastnou cestou a ukončia celý seriál po svojom. Nevravím, že je ukončený zle, ale nerozumiem tomu, prečo sa nedržali aj naďalej knižnej predlohy. Výber hercov mi sadol a príbeh nebol zbytočne rozťahaný do šiestich sérií. Aj keď som vedel ako sa bude príbeh vyvíjať, dej ma celú dobu držal v napätí, čo sa o väčšine seriálov povedať nedá. Za mňa určite jeden z Top seriálov Netflixu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech absolutně nezajímavá fantasy, která se pokouší být dalšími Stranger Things. Film se pohybuje někde mezi fantasy s dětskými hrdiny, teen filmem pro mladé a mírným hororem. Bohužel prakticky nic zde nefunguje ani z poloviny a jakékoliv napětí nebo zajímavý děj by člověk pohledal. Po většinu času tak sledujeme hrdiny a jejich traumata z minulosti, což se dá chvilku vydržet ale ne 10 hodin. Hodnoceno na základě první série a vůbec si nedokážu představit, co by mohlo být v té další. Já to určitě zjišťovat nebudu. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zámek a klíč je přesným prototypem rodinných rychlokvašek z dílny služby, která se hned po Disneym této tématice věnuje nejvíc, příliš jí to ale nevychází. Tohle jsme předloni zkusili, aby se seriál rychle přetavil v ten případ, který dokoukáváte jen z čiré setrvačnosti. Každou sérií totiž kvalita klesla prudce dolů. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela dobře, ale od cca šestého dílu (bohužel až do konce) se to změnilo v sérii frustrujících momentů. Scénáristé dali postavám spousty veletočů, aby všechny trumfy (resp. klíče) neustále bez větších problémů spadly do náruče záporákovi/záporačce. A závěrečný plot twist celkovou frustraci jen prohloubí. Zajímalo by mě, jestli lidem nevadí, když hlavní postavy nemají nejmenší šanci vyhrát sebemenší bitvu, natož válku. Jako film, nebo jako tak čtyřdílná minisérie by to mohlo být super. Ale na ploše deseti dílů to s divákem trochu moc vyjebává a nikdy vám nepřinese pocit zadostiučinění. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal u komentáře k první sérii - je to promarněný potenciál. Nápad výborný - zpracování podivné. První série spíše rodinný film, druhá už byla trošku temnější, ta se mi zamlouvala nejvíce, třetí byla špatná a suverénně nejhorší. Kdyby to celé bylo pojato více hororově, dospěle, tak OK. Tohle vesměs light zpracování pro děti je asi opravdu vhodné spíše pro děti, kterým se bude líbit blbnutí s klíči, nebudou řešit nelogické chování postav a to, co prostě řeší dospělí u filmů a seriálů. Detailní komentáře k jednotlivým sériím. Je to škoda, ten nápad s klíči by se dal tak ohromně využít a mohl z toho být pekelně dobrý seriál. Takže viděl jsem, budiž. Vyloženě ztráta času to nebyla, kromě třetí série, občas jsem se zasmál (hlavně v první sérii), nenudil se. Ale... 73% je dle mého nadhodnoceno. 60% by bylo odpovídajících. Howgh! ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama