Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné fantasy osvieženie s rozumným scenárom, ktorý ani v jednej časti nenudil. Na druhú stranu je pravda, tak ako už niektorí podotkli, že niektoré scény si priam žiadali hororovo pritvrdiť. Rozhodne ale zaujímavý námet - čarovné kľúče, ktoré menia realitu a dokážu rôzne čáry máry. Páčilo sa mi aj to postupné odkrývanie kariet celého príbehu a vysvetľovanie jednotlivých dielikov mozaiky. Záver sa dal síce čakať, no ale asi bolo treba niečo vymyslieť do druhej série. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi velmi líbil a moji oblíbenou komiksovou předlohu jsem poznával od začátku do konce – Zámkovi (tedy až na Rendella) jako by se zhmotnili přímo ze stránek a jsou takoví, jací mají být. Především tedy Bóďa, kterého nemůžete nemilovat, když řádí v chodbách a pokojích Klíčova a nadšeně objevuje jedno tajemství za druhým. Skvělá je i tajemná atmosféra, tak trochu připomínající Stranger Things, za niž Zámek a klíč vděčí i výpravě, režii a super soundtracku (ať už vyjde!), a líbilo se mi postupné odhalování rodinné minulosti. Proč tedy jen čtyři hvězdičky? Kvůli uspěchanosti posledních epizod, které najednou a zbytečně začaly řešit věci, o nichž do té doby takřka nebyla zmínka. A to jen pro "velké finále". Především Korunu stínů nebylo třeba vytahovat se vším všudy a mohla zůstat schována až do druhé řady. Ne snad, že by bitva se stíny nebyla povedená, ale v seriálu jsem do té doby viděl spoustu mnohem působivějších scén a ani se v nich nemuselo bojovat - třeba Bóďovo poletování nebo Ninu se skříní a popelem. Méně je někdy více (a lépe). ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal u komentáře k první sérii - je to promarněný potenciál. Nápad výborný - zpracování podivné. První série spíše rodinný film, druhá už byla trošku temnější, ta se mi zamlouvala nejvíce, třetí byla špatná a suverénně nejhorší. Kdyby to celé bylo pojato více hororově, dospěle, tak OK. Tohle vesměs light zpracování pro děti je asi opravdu vhodné spíše pro děti, kterým se bude líbit blbnutí s klíči, nebudou řešit nelogické chování postav a to, co prostě řeší dospělí u filmů a seriálů. Detailní komentáře k jednotlivým sériím. Je to škoda, ten nápad s klíči by se dal tak ohromně využít a mohl z toho být pekelně dobrý seriál. Takže viděl jsem, budiž. Vyloženě ztráta času to nebyla, kromě třetí série, občas jsem se zasmál (hlavně v první sérii), nenudil se. Ale... 73% je dle mého nadhodnoceno. 60% by bylo odpovídajících. Howgh! ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Komiks Zámek a klíč je podľa môjho názoru jeden z najlepších grafických románov aké som kedy čítal. Fantasy seriál s prvkami hororu od Netflixu sa dôstojne drží predlohy, teda aspoň prvé 2 série. Potom, ako to už je v súčasnosti zvykom, sa tvorcovia vydajú vlastnou cestou a ukončia celý seriál po svojom. Nevravím, že je ukončený zle, ale nerozumiem tomu, prečo sa nedržali aj naďalej knižnej predlohy. Výber hercov mi sadol a príbeh nebol zbytočne rozťahaný do šiestich sérií. Aj keď som vedel ako sa bude príbeh vyvíjať, dej ma celú dobu držal v napätí, čo sa o väčšine seriálov povedať nedá. Za mňa určite jeden z Top seriálov Netflixu. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama