Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série - I když neznám původní předlohu, tak mě trailer na nový seriálu od Netflixu zaujal a já se ho rozhodl vyzkoušet. Čehož s odstupem času určitě nelituju, ale pokud je komiks ještě lepší (jak tvrdí snad každý, kdo s ním měl tu čest), tak se do něj asi budu muset pustit. Když jsem prvně viděl ten dům, tak mě napadlo přirovnání k The Haunting of Hill House a tím, že jsou v hlavní roli děti se nabízí i přirovnání ke Stranger Things. Obě jsou ale pro seriál hodně krutá, protože je přeci jen jiný a snaží se zaujmout jiné a hlavně širší publikum. Tohle je mnohem víc příjemná rodinná oddechovka, kde sice občas hrdinové nejednají úplně logicky, ale i tak to pořád slušně funguje. Já jsem si první řadu užil, bavilo mě zjišťovat, co se bude dít dál a jaký další klíč se objeví. Jestli bude další řada, tak se na ni s chutí podívám. 2. série - Druhá série k mému zklamání více méně jen opakovala schéma první řady. Navíc se vytratilo kouzlo z objevování klíčů, a i celkově to ztratilo na zajímavosti a Gabe je oproti Dodge vážně nudnej. Pořád je to příjemná rodinná oddechovka, ale nenabídne to nic navíc. Cliffhanger sice dává naději, že by to příště mohlo být o něco lepší, ale obávám se, že se opět bude opakovat, to co už jsme viděli. A k tomu přibude další hromada nelogických rozhodnutí. 3. série - Paradoxně pomohlo to, že se jedná o poslední sérii a očekával se uzavřený závěr. Je dobře, že přesně tohle třetí řada nabídla a závěr se podle mého vcelku vydařil a ságu o Lockových slušně uzavřel. To kouzlo, které to mělo na začátku je pryč, ale to se nedá nic dělat. Škoda je i toho, že záporák nebyl úplně využitej. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve cca styri diely boli pomerne neokukane a vnimal som ich aj ako rodinny film s fantasy prvkami. Potom som zial uz uplne vypadol z nastrocnej "cielovky" a slabe herectvo a scenar ma zacali iritovat kazdou dalsou epizodou viac a viac. Serial rozhodne odporucam mladsiemu alebo nenarocnemu publiku. Zaverecna epizoda prekombinuje pribeh co-to-da a je jasne, ze sa pocita s dalsou seriou. Tu vsak rozhodne vynecham, bola by to strata casu. ()

Philipus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, čekám vždycky asi moc. Děj byl dobrý, později bylo i vysvětleno, co a jak, což oceňuji. Ale u jiných skvělých seriálů hltám každé slovo, aby mi nic neuniklo. Tady jsem si stihl i uvařit, sjet sociální sítě, číst knížku. Poslední díl byl hrozně předvídavý, Ellie byla jasná vč. závěru. Občas se stalo, že si postavy protiřečily, ale tak to jsou filmové chyby. Předpokládám, ze konec to nebyl a třeba bude druhá série lepší. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama