Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba upozorniť, že je to čisto Fantasy a vôbec žiadny Horor. Ani 10 ročné deti by sa nebáli. Nie preto že by boli scény málo strašidelné, ale preto, že tam žiadne nie sú. Čo sa ale týka nápadu, tak môžem len a len chváliť. Nápady o kúzelných kľúčoch sú dobré, len škoda že málo využité. Zamotané je to poriadne, určite sa často nachytáte, že kto je dobrý a kto zlý. Inak mladí herci podali veľmi dobré výkony a ja začínam uvažovať o čom bude pripravovaná 2.séria. Musím pochváliť špeciálne efekty pri vytvorení duchov. Bolo to naozaj krásne spracované a uveriteľné. No teda duchov. Píšem že tam nieje nič strašidelné. Boli to len rozprávajúce priesvitné lietajúce postavy. Rozhodne jeden z najlepších seriálov tohto roka. Bavil som sa sledovaním. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

V porovnání s geniálním comicsem (který jsem četl před lety) je to bohužel o dost slabší. V posledním díle to fakt působí hrozně, naštěstí to konec zachrání, i když hlavně kvůli feelingu Stranger things. Potenciál, herci a atmosféra jsou slibné, jenže ty změny mě lezou krkem. Scot Kavanaugh černej? Sam Lesser depkař? Ale no tak, snad druhá serie to zlomí. A ten tatík byl pěknej tragéd. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Předlohu sice neznám, ale nějak nechápu, kdo přesně je cílovka tohohle seriálu. Občas mi to přijde dost teen zaměřené, skoro až takové pitomoučké a jindy, že je cílovka spíš pro dospělé. Jako třeba *spoiler* podřezání krku bruslí je vážně pro 13+ publikum? A těch příkladů by bylo víc... Námět nebyl špatný, ale občas to bylo tak zle uchopené, že se opravdu divím, že jsem dala obě série. Některé momenty jsem se bavila, ale jindy jsem si jen povzdechla nad nelogickým chováním hlavních postav. Dost rozpolcený seriál, další sérii si asi nechám ujít... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálu „Zámek a klíč“ ukázala to, že na Netflixu také umí to, že vezmou skvělou předlohu, vezmou z ní to základní, co je na ní funkční, předělají to do mainstreamového něčeho, co připomíná „Stranger Things“, ale ještě víc tomu chybí logika a ještě více z toho křičí, že scenáristé šli místy tou nejjednodušší cestou. Konec už mi přišel normálně otravný a říkal jsem si, že to byl konec seriálu, nejen série. Ze skvělého komiksu se udělala průměrná zábava, což mi přijde tragické. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série - I když neznám původní předlohu, tak mě trailer na nový seriálu od Netflixu zaujal a já se ho rozhodl vyzkoušet. Čehož s odstupem času určitě nelituju, ale pokud je komiks ještě lepší (jak tvrdí snad každý, kdo s ním měl tu čest), tak se do něj asi budu muset pustit. Když jsem prvně viděl ten dům, tak mě napadlo přirovnání k The Haunting of Hill House a tím, že jsou v hlavní roli děti se nabízí i přirovnání ke Stranger Things. Obě jsou ale pro seriál hodně krutá, protože je přeci jen jiný a snaží se zaujmout jiné a hlavně širší publikum. Tohle je mnohem víc příjemná rodinná oddechovka, kde sice občas hrdinové nejednají úplně logicky, ale i tak to pořád slušně funguje. Já jsem si první řadu užil, bavilo mě zjišťovat, co se bude dít dál a jaký další klíč se objeví. Jestli bude další řada, tak se na ni s chutí podívám. 2. série - Druhá série k mému zklamání více méně jen opakovala schéma první řady. Navíc se vytratilo kouzlo z objevování klíčů, a i celkově to ztratilo na zajímavosti a Gabe je oproti Dodge vážně nudnej. Pořád je to příjemná rodinná oddechovka, ale nenabídne to nic navíc. Cliffhanger sice dává naději, že by to příště mohlo být o něco lepší, ale obávám se, že se opět bude opakovat, to co už jsme viděli. A k tomu přibude další hromada nelogických rozhodnutí. 3. série - Paradoxně pomohlo to, že se jedná o poslední sérii a očekával se uzavřený závěr. Je dobře, že přesně tohle třetí řada nabídla a závěr se podle mého vcelku vydařil a ságu o Lockových slušně uzavřel. To kouzlo, které to mělo na začátku je pryč, ale to se nedá nic dělat. Škoda je i toho, že záporák nebyl úplně využitej. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama