Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz (Paul Louis Harrell) jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem… (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (106)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem bizár, ale dostal jsem jenom guláš. Pokud Markova matka vaří podobný, tak se mu vůbec nedivím, že má problém s tím, že už tento týden byl. Nad scénou, nebo postavou, která není (zřejmě) nechtěně vtipná, bych přemýšlel marně. Má to velmi dobře udělané titulky, několik fajn nasvícených záběrů kamery a to je vlastně vše. Děj kráčí vstříc extrému, když už jsem měl pocit, že ten film "má vše", hlavní hrdinové se dostávají na farmu! Závěr si však žádá pořádnou pointu a tak tu máme policejní stanici, nebo pána, co přišel Darie zalít kvítka a vyrušil ji z její klasické spací polohy, při které obvyklým způsobem využívá peřinu. Co na tom, že se zmíněné dvě scény k předešlému ději vůbec nehodí. I když, co vlastně smysluplně navazovalo. 30% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Dneska se lidi, co něco ví, zavírají do blázince. V horším případě se jim stávají nehody." Velmi zajímavý film, který nemá v ČR obdoby. Kvalitní a inteligentní scénář, moc pěkné dialogy ze života. A vůbec mi zde nevadila lidová jadrná ;) mluva. Bylo použito adekvátně ve vypjatých situacích, kde se to hodí a užití tak bylo přirozené a ne přehnané. Vydařené obsazení celkem neokoukané tváře. Charismatičtí herci: Pawel Delag, P. L. Harrell a Klára Miklasová. Film je neskutečně sexy, napínavý, mysteriózní, kuriózní, pěkná hudba a animace. Mně to bavilo a moc, snímek stojí za zamyšlení, zajímavý konec.... wait for it. Asi mi na dlouho utkví v hlavě. Několikrát mě mrazilo po těle. Chci jej vidět ještě jednou, protože ne vše jsem pochytila napoprvé. Myslím, že si tento snímek herci moc užili, je to vidět. 😉👍 Film není pro každého a s tím musí počítat jak diváci, tak autoři. Přála bych filmu více diváků a taky bych ho poslala do světa.... ;) Viděla jsem již podruhé a zas jsem si všimla něčeho, čeho napoprvé ne. Myslím, že film dám ještě jednou. Bezprostřední reakce jednoho staršího pána po filmu: "Na to, že je to českej film, tak docela dobrý." ;) A bonus na závěr, vtipné titulky - Runner Aneta Běhavá ;) :D Pozor, v některých scénách, když herci něco rychle vyštěknou, tak jim není rozumět. Ale tato výtka platí určitě na více filmů. Tleskám za odvahu, progresivnost, pravdivost a autetičnost. ()

Reklama

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud existuje hra, v níž si hráči tahají různé karty popsané jednotlivými dějovými úseky, tajemnými podzápletkami a jalovými hláškami s cílem poskládat s nimi poté rádoby koherentní filmový příběh a pak se hromadně válet smíchy, co z toho při té nouzi nakonec vzniklo za totálně neobstojný paskvil, scénář k Darii vznikal během hraní této hry. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý počin. Do kina jsem se na film vydal hlavně kvůli synopsi. Dalším důvodem byla také neznámá začínající herečka Klára Miklasová. Působivý scénář, dokonalá hudba, pěkná animace úvodních a koncových titulků. Škoda, že Karel Dobrý měl jen malou epizodní roli (a čekal jsem, že větší význam pro děj bude mít také postava profesora v podání Jiřího Schmitzera). Konec je rozhodně hodně překvapivý a aspoň pro mě celkem negativní. Proto jsem chvilku uvažoval o třech hvězdičkách, ale vzhledem k neustálému předchozímu napětí a mysterióznu a také kvůli hereckým výkonům zůstanu u slabších čtyř. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Těžce ujetá záležitost, která reálně nedává vůbec žádný smysl, což podtrhují i sami tvůrci závěrem filmu, který do poslal ještě víc do kytek, než byli předchozí části filmu. Nevim, co chtěli tvůrci filmem říct, asi snaha o nějaký artový thriller, přeskakující mezi Lynchem a Fincherem, jenže se ukázalo, že tvůrci jejich kvalit ani zdaleka nedosahují a když si hrajete na plagiátora, tak to dopadne asi přesně takhle. Dívím se výstupům některých známějších jmen ve vedlejších rolích, že mají toto zapotřebí. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Reklama

Reklama