Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

amirgal odpad!

všechny recenze uživatele

Euforie porevolučního plavby do velkého světa aneb "Češi rozhodně mají, co nabídnout", frenetická oslava lidové bodrosti a české vyčůranosti. Nezamýšlená dokumentární hodnota ukazuje část české společnosti ve fázi porevoluční manie - zamýšlený přínos v komediálním žánru bohužel pouze poukazuje, a to na hereckou devalvaci a koncentrovanou tvůrčí debilitu (možná také bipolární emoční poruchu tvůrců v manické fázi, kdy dochází mimo jiné ke ztrátě soudnosti). ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů naší kinematografie a příklad naivního zlatokopectví soukromého producenta. Trapnost v něm obsažená má neskutečnou razanci. Doklad, že ti z filmařské branže, kdo v dávné minulosti pod dojmem zkušeností z první republiky usilovali o znárodnění filmového průmyslu s poukazem na nepatrný rozsah našeho trhu, měli v mnohém pravdu...Celkový dojem - někdy i nula od nuly pojde. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Dokonce i Helena Růžičková přiznala, že na place už nebyla taková pohoda jako třeba u trilogie z Hoštic. Je to vidět. Skutečně nechápu, jak mohly ty porevoluční komedie tak strašně "zdementnět". Je to k zaplakání a tím mám na mysli hlavně herecké výkony a "vtipné scény", které jsou okatě trapné. Řekněme, že to mohlo být ještě horší, to však není pádný argument, to je jen konstatování jako úcta k některým hercům. Hlavně za ně se hodí dát ten jediný bod.. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel vzniknout, aby nikdo nezapomněl, jak to tehdy v devadesátých letech vypadalo. Nekonečné možnosti, obrovská touha podnikat, ale i prospěchářství, šméčka a hrůzostrašný amatérismus. To poslední vystihuje i samotný film. Špatné je všecko a kapitola sama pro sebe scénář. Povedené vtipy jsou snad tři a zbytek času jsem strávil kroucením hlavou nad tou křečovitou zoufalostí. Heleně Růžičkové patří obdiv za elán, se kterým se role chopila. Tím ovšem neříkám, že zahrála nějak zázračně. Lubomíra Lipského mi naopak bylo skoro líto. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Jiří Rúžička ml., Roman Skamene, Fredy Aiysi, Helena Vondráčková, Jitka Asterová, Ivo Pešák, Robo Grigorov, Hana Čížková a ďalší úbožiaci na čele s dvesto kilovou matrónou Helenou Rúžičkovou trhali fialky dymanitom. Nie je to však komédia, ale panoptikum príšerných hereckých kreatúr a ukážka scénaristickej demencie a režisérskej impotencie. Nedokážem oceniť primitívny humor, ktorý mi bol v tomto príšernom snímku z roku 1992 naservírovaný. Neprišlo mi to smiešne, ale skôr trapné. Tejto kreténskej exhibícii nedám ani jednu hviezdičku. Toto je jasný odpad! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Pohřební auto, které se objevuje v průběhu celého filmu, patřilo pohřební službě v Berouně. Po havárii a několikaletém odstavení bylo v roce 2007 sešrotováno. (Stejšn)
  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)
  • Vekslák (Roman Skamene) jezdí ve voze Audi 90 Coupé cabrio, vyráběném v Německu v letech 1991 až 1996. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama