Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

topi80 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Slunce, seno, erotika, kde nám rovněž mluví cizinci parádně česky, jen se nám ty poslední zbytky vtipu nějak vytratily. Vezměme kameru, tři auta, pár herců a vyražme točit, však ono nás po cestě něco napadne. Ještě to nemá stopáž na film? Tak tam hodíme nějakou řeč, Heleno, zahraj něco. Kradením smutečních věnců vtip začíná, ale zároveň i končí. Připomíná to křeč devadesátkových pokusů o český sitcom v televizích (bez rozdílu veřejnoprávních či soukromých). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když máte stupidní scénář, nevykouzlíte z něj dobrý film ani s takovými herci, jako jsou v tomto "díle". Těmi samozřejmě nemyslím Romana Skamene a Jitku Asterovou, kteří příliš mnoho hereckého umu nepobrali. Pro připomenutí počátků devadesátých let u nás celkem zajímavé, ale moje hvězdičky jsou v podstatě jen za scénu z náměstí v Rakovníku. Hádejte proč? :-) Konec filmu je vyloženě trapný a byl jsem rád, když už opravdu nastal. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus, který sice nepostrádá humor, ale ten je často za hranicí vkusu. V tomto případě nemám ani výhrady proti těm, kteří to hodnotili jako odpad, nicméně za některé herecké výkony dávám 2*, protože ti herci snad ani nemohou za scénář a režii, i když je pravda, že mohli odmítnout hrát v takovém pochybném projektu. Zejména se divím Heleně Růžičkové, která excelovala v Troškově trilogii Slunce, seno… ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Trhala fialky dynamitem je dalsi priklad toho,aky odpor je v dnesnej dobe voci ceskej a slovenskej tvorbe,okamzite sa to hemzi odpadmi,ale s tym sa neda nic robit,ceske komedie maju nieco do seba a Helena Ruzickova taktiez,opat exceluje a jej hlasky nemaju chybu,klobuk dole pred nou,pozdravujem ju tam hore...:⁠-⁠) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ano, je to docela slaboučký snímek, ale odpady si schovávám ještě pro horší věci. Fialky mají několik podařených scén a občas dobrý vtip. Navíc fungují i jako dobrý obrázek porevolučních podnikatelů se vším možným. Dvě hvězdy si u mě s přehledem obhájí, i když se na ně pravděpodobně již nikdy nepodívám. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)
  • Filmování probíhalo v Paříži, Rakovníku, Praze, Brně a na hradě Špilberk. Natáčelo se také ve vinných sklepech v Petrově a na zámku Koloděje. (M.B)
  • Helena Růžičková ke konci filmu říká: ,,Hynku, Viléme, Jarmilo." - odkazuje tak na báseň Máj od Karla Hynka Máchy. (vyfuk)

Reklama

Reklama