Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (170)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Jedna zo slabších českých komédií, hoci niektoré gagy sú podarené, Sobota je perfektný a vďaka jeho komentáru na DVD som sa dozvedel pár zaujímavých vecí ohľadom jeho improvizácie, to bolo fakt super. Osobne by som bol ale radšej, keby komentár nahovoril radšej k Jáchymovi. :) Inak, keby tam nehrala Vondráčková, tak by sa mi to určite páčilo viac, ja ju veľmi nemusím, nielen ako herečku, ale ani ako speváčku. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký nadprůměr knedlíkové zábavy. Vondráčková zcela toporná, Luděk Sobota zřejmě právě tímto filmem ztratil do té doby fungující punc velmi nadějného herce. Těch 55% dávám i já, ovšem podotýkám, že v té době už opravdu nebylo potřeba točit takové srágory, když například film Na samotě u lesa už rok frčel kiny. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nuceným normalizačním optimismem prostoupená variace na hollywoodské backstage muzikály je vyjma urputně idiotského hereckého projevu Luďka Soboty (jehož vinou selhává romantická podzápletka) nad očekávání snesitelná a dobře šlape. Zejména zásluhou scénáře, nevariujícího stále dokola jeden nápad (takže nejde o pásmo ledabyle poslepovaných videoklipů), a zručné režie Ladislava Rychmana, který měl cit pro rytmus (jestli něco takového existuje). Dokonce i „akční“ scény (hořící dům) jsou přehledné a věrohodné a mají patřičně svižné tempo, což u českých komedií z tohoto období není pravidlem. Sklouznout se po tenkém ledě interpretace, můžeme premisu filmu chápat jako metaforu podmínek, v nichž byli nuceni tvořit umělci žijící za totality, tj. ve strachu. Ačkoli nositeli hrozby, kteří narušují lidumilnou image komunistického režimu, jsou dva kapitalisticky smýšlející podnikavci, pro něž má hotové dílo větší hodnotu než lidské zdraví a pohoda. 55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak zle bych to neviděl. Já, narozdíl od jiných uživatelů této databáze, mohu vidět Luďka Sobotu i v jiných rolích, než byl Jáchym :-) Snímek je v podstatě sérií jeho skečů, které jsou dobré. Film plně využil známé trio ze známého divadla, ostatní jsou už jen větší či menší křoví, i Vladimír Menšík :-( ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ten nepřemýšlí, ten čumí.“ Komedie se zpěvy, kde hraje geniálního muzikanta Sobota a partnerku mu dělá Vondráčková, no kdo tohle mohl vymyslet, to nechápu. A co už vůbec nechápu, proč dali tvůrci tak velký prostor milostnému tokání téhle nesourodé dvojce, když je to bez chemie, legrace, prostě beze všeho. Písničky jsou úplně mimo a jsou do příběhu vtlačeny trochu násilně. Zbytek příběhu tvoří mizerný Sobota, který je všechno, jen ne vtipný, a jeho přeříkávání jsem se přejedl už po deseti minutách, ale trpět jsem ho musel celých devadesát minut. Ale i ostatní postavy nejsou nic moc, Nárožný, Menšík, Vondráčková i Šimek jsou toporní a bez energie. Hlavní motiv příběhu se strašením nakonec vyzní do ztracena. Jen dobový Krumlov bez turistů se mi docela líbil, ač se vyskytuje jen v úvodu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Soukup (Miloslav Šimek) bydlí ve funkcionalistickém domu Na Dolinách 1278/47 v pražských Nuslích. Šestipodlažní činžovní dům byl postaven v roce 1936 podle projektu architekta Bertolda Schwarze ve funkcionalistickém stylu. Zaujme zajímavým řešením nárožní části s balkony a keramickými obklady. (sator)
  • Název filmu Jen ho nechte,ať se bojí vysloví Petr Nárožný (Mydloch) ve 39. minutě filmu. (M.B)
  • Závory ve filmu se nespouští přes silnici, ale přes koleje. (M.B)

Reklama

Reklama