Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sobotu nesnáším a je to hlavně od těch dob jeho jéhehe ehehe debilů ze sedmdesátejch. Tehdy to táhli v divadle s Nárožným a Šimkem, tak se jistě nabídlo protáhnout je filmem. K tomu fešná Helenka, pár písní o ničem a máme tu krásný normalizační film (pardon komedii) , u kterého si pracují oddychnou. Samozřejmě se na to dívat dá, ale nějaký hlubší zážitek od filmu nečekejte. Je to taková konzerva z té doby. Dvě Matonky bez příchuti. * * * ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Ze starých českých komedií (pokud nepočítám ty bláznivé komedie typu "Slunce seno") je to absolutně jediný film, který se mi líbil a vůbec jsem pochopil pointě. Protože mělo zajímavou zápletku o tom, jak v napětí se dělá dobrá tvorba. Jinak je to ten typický český film, kvůli jejichž pomalém tempu a samých debat, mám s takovými filmy problém s pozorností už od dob, kdy jsem většinu hraných filmů pochopil, i když jsem se na ně nedíval a měl je jen jako kulisu. ()

Reklama

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Jen ho nechte, ať se bojí - zde bych se rozhodně nebál, že v tomto filmu bude nouze o legraci. Stačí si přečíst herecké obsazení - Luděk Sobota, Petr Nárožný, Miloslav Šimek, Vladimír Menšík a další skvělí herci slibují v této dnes už klasické komedii výbornou zábavu. My jsme se tedy doma pobavili velice a hodinka a půl uběhla jako voda. Myslím že se socialismem, který se objevuje v jiných komentářích bych tento film určitě nespojoval, k tomu jsou vhodnější jiné československé ubohosti. Nesmělý suplent lidové školy umění Aleš Brabec, kterého ztvárnil Luděk Sobota se nám líbil a pobavil nás. Film Jen ho nechte, ať se bojí si u mne tedy vybojoval tří ustrašené hvězdičky ***. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Po Jáchymovi asi nej Sobotův film. Jeho kreace a přeřeky jsou prostě skvělé. V tomto je prostě nenapodobitelný a je škoda, že se projevil v tak málo filmech. I tento snímek splňuje mou normu pro oddech, až na ty písničky, ty ve filmu moc nemusím. Přesto jsem film viděl mnohokrát a doufám, že ještě uvidím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten je tak vystrašenej, že je schopnej napsat celou operu." Kdyby mě strašilo komando pod vedením Metoděje Mydlocha, tak bych žádnou hudbu nikdy nesložil a bez toho strašení taky ne. Nicméně zamilovaně čumící skladatel Brabec je tím správným dementem sobotovskýho typu, strašáci se svými nápady taky celkem ujdou a tak snad jen Marcelčiny hitovky by mohly bourat hitparády poněkud razantněji. A ač je to celkem smutný, tak tohle za vlády srpu s kladivem bývala jedna z těch povedenějších a často reprízovaných komedií. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • V čase 01:24:28 osloví Soukup (Miloslav Šimek) Mydlocha (Petr Nárožný) skutečným hercovým jménem „Petře“, přestože jeho postava se jmenuje Metoděj. (fisus)
  • Pro scény s hořícím domem posloužil objekt na Žižkově, který dva dny po natáčení zbourali. (M.B)

Reklama

Reklama