Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Garch 

všechny recenze uživatele

Rok 1977 byl na rozmanitost a množství výborných českých komedií neuvěřitelně úrodný: Adéla ještě nevečeřela, Zítra vstanu a opařím se čajem, Což takhle dát si špenát, Ať žijí duchové, Jak vytrhnout velrybě stoličku... Jen ho nechte, ať se bojí, hudební komedie Šimkovy části divadla Semafor, je jen kousek pod nejlepšími, ale i tak, 90% jí patří. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný v bonusech litoval absence nějakých chytlavých písniček. S tím souhlasím, hudba za moc nestála a jako muzikál Jen ho nechte, ať se bojí selhal. Bohužel o moc lépe si nevedl ani jako komedie. Pár vtipných momentů se zde sice najde, ale jinak je to spíš nuda skoro bez humoru. Osobně nemám žádnou averzi vůči Sobotovi, ostatně jeho herecký projev v Jáchymovi považuju za naprosto perfektní (přesný), tady to však se svým hraním nesmělého hlupáka už přehání a některé situace zavání trapností. Stejně tak šaškování Šimka s Nárožným (hlavně) směrem ke konci filmu. Ostatně od prvního jmenovaného jsem si vůbec sliboval více. A když si k tomu přidám docela prkennou Vondráčkovou a nanejvýš otravné děti (které se bohužel objevily ve více scénách), tak prostě nemůžu hodnotit průměrem. ()

Reklama

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Jen ho nechte, ať se bojí - zde bych se rozhodně nebál, že v tomto filmu bude nouze o legraci. Stačí si přečíst herecké obsazení - Luděk Sobota, Petr Nárožný, Miloslav Šimek, Vladimír Menšík a další skvělí herci slibují v této dnes už klasické komedii výbornou zábavu. My jsme se tedy doma pobavili velice a hodinka a půl uběhla jako voda. Myslím že se socialismem, který se objevuje v jiných komentářích bych tento film určitě nespojoval, k tomu jsou vhodnější jiné československé ubohosti. Nesmělý suplent lidové školy umění Aleš Brabec, kterého ztvárnil Luděk Sobota se nám líbil a pobavil nás. Film Jen ho nechte, ať se bojí si u mne tedy vybojoval tří ustrašené hvězdičky ***. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Originalita. Film je opětovně postaven na "nesoustředěném" Sobotovi, který v tomto typu hraní neskutečně vyniká. Někdy mě film nudil a jindy je o zábavu nesmírně postaráno. Konec a i začátek je nesmírně kolísavý. Máme i lepší snímka, ale na odreagování to postačí. -5/10- Za sebe bych ještě chvilku strašil. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Některý nepolitický komedie se v sedmdesátých letech povedly, některý ne. Tohle je ten druhý příklad. Děj to sice má, ale Luděk Sobota se ve filmu blýsknul jen jednou a to jinde, Helena Vondráčková byla tehdy sice kost, ale není to herečka, a další jména z Jen ho nechte vlastně ani neznám. Co bych napsal víc ... fakt nevím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Luděk Sobota měl při natáčení románek s Helenou Vondráčkovou, což zpěvačka sama přiznala na dvd v rozhovoru. (M.B)
  • Scéna, kdy hoří dům, nebyla snadná. Museli být připraveny ústupové cesty pro štáb i herce. Scéna byla natáčena třemi kamerami najednou. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Hudbu k filmu měl skládat Jindřich Brabec, ale pro svou angažovanost v roce 1968 dostal zákaz, a tak hlavní postava hudebního skladatele nesla alespoň jeho příjmení Brabec (Luděk Sobota). (sator)

Reklama

Reklama