Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Pěkná československá komedie, kde exceluje Luděk Sobota v hlavní roli a opět nás okouzluje svou roztomilou ostýchavostí, roztržitostí a koktavou mluvou, po boku se svými věrnými kolegy Šimkem a Nárožným, kteří dokonale dokreslují komickou atmosféru filmu. Jediné, co mě vyloženě rozčiluje je Helenka Vondráčková. Nemohu říci, že bych k ní chovala odpor, ale v tomto filmu mě zcela jednoznačně irituje a dle mého soudu, kdyby se do filmu obsadila místo této zpěvačky nějaká herečka, byl by mnohem úspěšnější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby film nemal Nárožného, Menšíka a ďalších skvelých pánov, tak čistá katastrofa. Na Vondráčkovú sa nedobre pozerá už dlhé desaťročia, za to asi nemôže, len sa nikdy nemala pokúšať hrať, kde prišla, hrôza. A Sobotove vtípky umečaného blbouna mohli pobaviť len toho, komu to normalizačný systém nariadil. Nuž, škoda, keby Sobotu hodili v sedemdesiatomštvrtom do stroje, nemusela vzniknúť takáto vyfučaná sódovka. ()

Reklama

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tento film má u mne to privilegium, že ho řadím mezi filmová antidepresiva a těch je u mne jen pár vyvolených. A film, který má nade mnou takovou silnou moc, si prostě 5* zaslouží. Kdykoli mne hodí do pohody a do pozitivní nálady. Celková atmosféra je nabitá pozitivní energií, létem a sluncem. Miluji herecké výkony Vladimíra Menšíka, Miloslava Šimka a Petra Nárožného. Luděk Sobota je prostě Luděk Sobota - někdo ho má rád, jiný ne, on už jiný nebude. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Plejáda známých herců ještě nezaručuje dobrý film. Bohužel tento je jeden z těch nepodařených. Tento film jsem viděl snad dvacetkrát za svůj život a přesto dodnes nějak nevím, o čem to má být... vlastně mi ani moc zajímavých věcí neutkvělo v paměti, takové nesourodé, natož vtipné, což je škoda. Podprůměr. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Rok 1977 byl na rozmanitost a množství výborných českých komedií neuvěřitelně úrodný: Adéla ještě nevečeřela, Zítra vstanu a opařím se čajem, Což takhle dát si špenát, Ať žijí duchové, Jak vytrhnout velrybě stoličku... Jen ho nechte, ať se bojí, hudební komedie Šimkovy části divadla Semafor, je jen kousek pod nejlepšími, ale i tak, 90% jí patří. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Název filmu Jen ho nechte,ať se bojí vysloví Petr Nárožný (Mydloch) ve 39. minutě filmu. (M.B)
  • Luděk Sobota měl při natáčení románek s Helenou Vondráčkovou, což zpěvačka sama přiznala na dvd v rozhovoru. (M.B)

Reklama

Reklama