Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Pěkná československá komedie, kde exceluje Luděk Sobota v hlavní roli a opět nás okouzluje svou roztomilou ostýchavostí, roztržitostí a koktavou mluvou, po boku se svými věrnými kolegy Šimkem a Nárožným, kteří dokonale dokreslují komickou atmosféru filmu. Jediné, co mě vyloženě rozčiluje je Helenka Vondráčková. Nemohu říci, že bych k ní chovala odpor, ale v tomto filmu mě zcela jednoznačně irituje a dle mého soudu, kdyby se do filmu obsadila místo této zpěvačky nějaká herečka, byl by mnohem úspěšnější. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumernej ceskej film, kterej neurazi, ale ani nijak nenadchne. Hodnoceni tohohle filmu zalezi na tom, jak moc muzete Ludka Sobotu a jelikoz me nevadi, tak se mi film celkem libil. Sice to jeho koktani je misty uz otravny, ale vetsinou ma dobry hlasky. Ostatni tu jsou vice mene proto, aby Ludkovi nahravali, ale treba takova Vondrackova tu jeste neni otravna. Co se tyce pribehu, tak neni podstatnej a je hodne jednoduchej, ale pisnicky nejsou uplne nejhorsi. Proste prumer. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně málo vtipná komedie se zajímavou zápletkou, spíše ale řada gagů a skečů tria Sobota - Nárožný - Šimek. Mnohé jsou strašně šroubované. Jako celek to ale jakžtakž funguje. Mezi baviči, konferenciéry, zpěváky, zpěvačkami a dalšími estrádními umělci vyniká herecky, jak jinak, Vladimír Menšík. Helena Vondráčková se v mnohých scénách s rádoby vtipným Luďkem Sobotou tvářila asi jako já, dost znuděně a otráveně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám české komedie rád, už jsem to párkrát psal a ještě párkrát napíšu. Osobně chápu, že má komedie nízké hodnocení. Jsou v naší historii lepší. Například H. Vondráčková podala i kvalitnější výkony než zde. Také Miloslav Šimek zkrátka není bůhvíjakým hercem. Naopak Vladimír Menšík opět potěší. Písničky jsou slabší, ale o tom přece film není. Písně píše hlavní hrdina a celý snímek je komedie, takže i songy mohou být slabší a je to vinou děje ne toho, že by je tak slabo napsali autoři schválně. Alespoň myslím. Já ale dávám uvedené hodnocení z několika důvodů. Tak za prvé, vtipných scén a momentů jsem tam našel dost a ne že ne. Druhý důvod je jasný: Vladimír Menšík. Nedá se zapomenout na jednu z jeho mistrovských ukázek herectví, ve kterých zase exceloval. Byla to chvíle, kdy si ho Šimek a Nárožný vzali stranou a Šimek se ho ptal, zda by snad mamince nepodal kapky, kdyby je potřebovala. „No dovolte...co si o mě myslíte? Copak jsem nelida, abych nedal mamince kapky?" Při téhle větě a tomu, jak to zahrál skoro pláču...ale smíchy. V úvodu jsem si stěžoval na Šimkovo herectví. Ale je třeba ho i Nárožného chválit. Všimněte si, jak v jedné ze závěrečných scén hledají oba okno, kterým by vylezli ven. V tu samou chvíli ale hasiči do obou oken stříkají vodu. A dvojice je proudem zasažena. Oba padají, znovu se zvedají a zase padají. A u toho doslova brblají zdánlivě neslyšitelné větičky. Je to umění improvizace a nápaditosti, co v těch několika vteřinách předvádějí. A já se zase usmíval. Takže ne, neřekl bych, že je to tak špatná komedie. Zkrátka jen není tak dobrá. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký nadprůměr knedlíkové zábavy. Vondráčková zcela toporná, Luděk Sobota zřejmě právě tímto filmem ztratil do té doby fungující punc velmi nadějného herce. Těch 55% dávám i já, ovšem podotýkám, že v té době už opravdu nebylo potřeba točit takové srágory, když například film Na samotě u lesa už rok frčel kiny. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Závory ve filmu se nespouští přes silnici, ale přes koleje. (M.B)
  • Mašinku, ve které jezdí Petr Nárožný, natírali černým pivem, aby měla větší lesk. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Hudbu k filmu měl skládat Jindřich Brabec, ale pro svou angažovanost v roce 1968 dostal zákaz, a tak hlavní postava hudebního skladatele nesla alespoň jeho příjmení Brabec (Luděk Sobota). (sator)

Reklama

Reklama