Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

pafka 

všechny recenze uživatele

Naprostej pruvar vsech zucastnenych. Tohle mohl byt kultovni film tvurcu,bkteri udelali tolik humoru v Semaforu. Bohuzel to napsal nekdo jiny a tak se to na place nepodarilo zachranit. A ty priserny postsynchrony! Naprosto promarnena sance, kterou dvema hvezdama hodnotim jen jako milovnik Semaforu te doby. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nuceným normalizačním optimismem prostoupená variace na hollywoodské backstage muzikály je vyjma urputně idiotského hereckého projevu Luďka Soboty (jehož vinou selhává romantická podzápletka) nad očekávání snesitelná a dobře šlape. Zejména zásluhou scénáře, nevariujícího stále dokola jeden nápad (takže nejde o pásmo ledabyle poslepovaných videoklipů), a zručné režie Ladislava Rychmana, který měl cit pro rytmus (jestli něco takového existuje). Dokonce i „akční“ scény (hořící dům) jsou přehledné a věrohodné a mají patřičně svižné tempo, což u českých komedií z tohoto období není pravidlem. Sklouznout se po tenkém ledě interpretace, můžeme premisu filmu chápat jako metaforu podmínek, v nichž byli nuceni tvořit umělci žijící za totality, tj. ve strachu. Ačkoli nositeli hrozby, kteří narušují lidumilnou image komunistického režimu, jsou dva kapitalisticky smýšlející podnikavci, pro něž má hotové dílo větší hodnotu než lidské zdraví a pohoda. 55% ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele

Já bych byl k tomuto dílku velmi shovívavý, dokonce se mi líbí čím dál víc. Herecký projev L. Soboty je jistě originální, ale nejvíc na tom filmu oceňuji tu "meziřádkovou" ústřední myšlenku: Celé Alešovo okolí si myslí, že po každém leknutí z něj "vypadne" písnička, ale ve skutečnosti (jak už to bývá) je tou uměleckou múzou láska... ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Uslintaný Luděk Sobota není nic, na čem bych ujížděl, ale v této postarší komedii ze sebe ještě nedělá takovýho trotla, jako tomu bylo později. I tak je celý film ale možná až moc ztřeštěný a vtipů je tam pomálu. Navíc ta Vondráčková tam byla nasazená dost násilně, řekl bych. Hrát neumí a připadalo mi, že jsou z ní všichni poněkud vycákaní, i když nevím proč. Pravda, tenkrát to byla celkem ještě kůže a ne taková zpívající mumie jako dnes... ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Jedna zo slabších českých komédií, hoci niektoré gagy sú podarené, Sobota je perfektný a vďaka jeho komentáru na DVD som sa dozvedel pár zaujímavých vecí ohľadom jeho improvizácie, to bolo fakt super. Osobne by som bol ale radšej, keby komentár nahovoril radšej k Jáchymovi. :) Inak, keby tam nehrala Vondráčková, tak by sa mi to určite páčilo viac, ja ju veľmi nemusím, nielen ako herečku, ale ani ako speváčku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Vladimír Menšík měl v době natáčení již astma a nosil si na natáčení kufřík s injekcemi. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Soukup (Miloslav Šimek) bydlí ve funkcionalistickém domu Na Dolinách 1278/47 v pražských Nuslích. Šestipodlažní činžovní dům byl postaven v roce 1936 podle projektu architekta Bertolda Schwarze ve funkcionalistickém stylu. Zaujme zajímavým řešením nárožní části s balkony a keramickými obklady. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno