Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě kulinářský pořad, co mě ve svých prvních řadách míjel, abych konečně zkusil a dokázal u toho slušně relaxovat během sobotních večerů. Jen u toho člověk musí furt jíst, to považuju za negativum všech obdobných děl. Pepa Maršálek je sympaťák, produkce z toho nedělá reality show a většina soutěžících rovněž přišla fakt péct, ne dělat vyumělkované drama. Už jen díky tomu tleskám ČT za zdařilou dramaturgii. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

V sobotu ve dvacet vidět pobíhající postavy se zástěrami a ve veřejnoprávním médiu poslouchat brutální prznění mateřštiny slovy jako “vejcete” či “žloudek” vyžaduje hodně otrlého či lhostejného diváka, jehož případnou jedinou pečící ingrediencí je placatka. Po pohledu na mlsající porotu nelze nezavzpomínat na pořad, kde obskurní doktorka vyhrožovala národu lipidovým profilem. Onen milionkrát opakovaný vyřazovací scénář už prostě chutná jako třikrát vymáchaná Jemča. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu mě zcela jistě nejvíce udivuje fakt, že soutěžící musí podstoupit práci v tak enormním tlaku a předvést v konstantním stresu takřka profesionální pekařské kousky pro ubohých 100 000 Kč a dalších 100 000 Kč ve formě šeku na plechy a hrnce. Pravidelně se dívám od druhé série. Nepřekvapuje mě, že si pořad získal stálé místo v hlavním vysílacím čase České televize. [75 %] ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)

Reklama

Reklama