Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotit pořady podle prvního dílu lze těžko, ovšem už v tom prvním se mi téměř okamžitě vrátily stejné příjemné pocity, jaké jsem měl při sledování The Great British Bake Off, a opustily mě až když díl skončil. Je tam všechno dobré - pozitivní přístup porotců i soutěžících, kteří si navzájem pomáhají, konstruktivní kritika, žádná melodramata, žádné akční střihy nebo dramatická hudba. Naopak nechybí ani přítomnost receptů na webových stránkách pořadu, takže diváci nemusí jen sedět a koukat a ti nejšikovnější mohou i něco vyhrát. Nejvíce tak zamrzí přítomnost motivačního prvku ve formě finanční odměny, který v originále není. Není to sice závratná částka, bohatě by však podle mě stačil poukaz na nákup výrobků ETA v nezměněné hodnotě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

2020: Natočeno ještě před kovidem a asi takhle, zatím jsem ve fázi vyčkávání, co donesou další díly. Ale zatím se mi na tom líbí prostředí toho zámečku, to by mě zajímalo, kde to je, ty interiéry, kde se peče, jsou taky moc pěkné a má to i slušnou kameru. Jenže zase střih je trochu divočina. No a Bebarová+Kopta jsou moderátoři pořadu, který by mohl jít o víkendu odpoledne někdy po receptáři... takže řada 2020 je za 3 hvězdy a vítězce jsem to i přál. 2022: Koukám na první díl, byť jsem to ani neměl v úmyslu a přitom je to vlastně príma podívaná, která mě baví, a podle mě jsou tam všichni mnohem šikovnější hned ze startu než minule. Takže jsem hned frčku přihodil. Ale tentokrát jsem to přál někomu jinému. 2024: Třetí řada je fajn, vybrali celkem šikovné lidi a koukám na to pořád celkem se zaujetím. No a tentokrát jsem to přál všem třem finalistům, všichni byli šikovní. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu mě zcela jistě nejvíce udivuje fakt, že soutěžící musí podstoupit práci v tak enormním tlaku a předvést v konstantním stresu takřka profesionální pekařské kousky pro ubohých 100 000 Kč a dalších 100 000 Kč ve formě šeku na plechy a hrnce. Pravidelně se dívám od druhé série. Nepřekvapuje mě, že si pořad získal stálé místo v hlavním vysílacím čase České televize. [75 %] ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Pohodová soutěž o pečení. Nikdo si na nic nehraje, většinou jsou tam normální lidi se zdravými ambicemi. Nelze neporovnávat s MasterChefem, který je oproti tomuto naprostý chaos a stres s děsivě nesympatickou porotou a účinkujícími. Hrozně mi tu vadí hlavní moderátorské duo a jejich trapný řeči a scénky. Z letošního vítěze jsem nadšená. Šikovný, pečlivý a pokorný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama