Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (201)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je rozhodně nepříjemné zase vidět film, který si ve své odborné filmově teoretické determinaci právem zaslouží veškerá možná hororová adverbia. Takže, tohle byla příšerně vleklá, strašlivě nudná, děsně otravná, hrozně nestrašidelná a makabrózně unylá homopičovina s monstrózně odpornou a pekelně přehrávající Rebekou Síňovou. Ale proti gustu … Pokud xmrti rádi zaníceně pozorujete na zdi, jak vám bleskově zraje omítka, a vždy se okamžitě poserete strachy z ťápot na verandě, náhle puštěného rádia či z nečekaně příchozí esemesky, jděte do toho naprudko, ovšem raději s přivřenýma očima, ať vás kvůli tomu intenzivnímu přívalu adrenalinu z dramaturgické i scénáristické impotence náhodou nejebne. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem chtěl jít do kina bohudík to dávaly pouze ve čtvrtek kdy jsem byl v práci. Beth přišla o manžela (vyjel si na loďce na jezero a zastřelil se) a snaží se s tím vyrovnat mezitím v domě kde žil se zapíná z ničeho nic rádio nachází tam šlápoty (myšleno stopy)  a má vidiny o mrtvých ženách. Pak zjistí, že někde byla tam na někoho narazila a on po ní jde (nebudu to dále spoilerovat). 3/4 filmu je totální nuda o ničem nemá to ani jednu lekačku a jediné co jde pochválit je atmosféra a hlavní herečka.   40 procent a i to jsem hodný pusťte si radši Neviditelného nebo No One Gets Alive . ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času ide skôr o trilerovú drámu, ktorá vhodným spôsobom zabára nohy do hlbín hororu. Postava Rebecy Hall bola uveriteľná, i keď jej správanie po samovražde manžela nedávalo miestami zmysel. Pátranie po skrytom živote jej manžela a takzvanej ničote ma však celý čas bavilo, užil som si ho napriek niektorým logickým trhlinám. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"Mala si pravdu, nič tam nie je. Už si v bezpečí. Nič po tebe nejde" Režisér David Bruckner si pripisuje ďalší vydarený kúsok a z môjho subjektívneho pohľadu dokonca ešte lepší ako jeho predošlý, všeobecne chválený The Ritual. Temný dom je nemainstreamový, psychologický (pri sledovaní je nutné aj trochu rozmýšľať a nielen pasívne sledovať),jemne artový horor s výbornou Rebeccou Hall v hlavnej úlohe. Z hororového hľadiska Bruckner vsadil najmä na atmosféru a napätie, ktoré sa mu aj darilo budovať a film bol dostatočne napínavý a miestami aj nepríjemný- v tomto ohľade osobitne chválim scénu zaspávania Rebeccy Hall na kolenách priateľky a jej následné prebudenie, ktorá ma vďaka šikovnému strihu,hudbe a kamere zachytila naozaj nepripraveného, pekne mi na pár minút zvýšila tep a celkovo šlo o jeden z najlepších hororových momentov, aké som videl za posledné obdobie. Samostatnou kapitolou v podobných artových filmoch býva príbeh, v ktorom sa bežne dejú bizarné veci, ktoré spravidla nemajú racionálne vysvetlenie. Tento aspekt v Temnom dome našťastie nie je prítomný (resp. je v menšej miere) a celkovo po dopozeraní si myslím že cca viem kto,čo,ako a prečo. A čo je pri deji najpríjemnejšie, že až do záverečných minút sa s nami scenáristi a režisér hrajú a neviete, či sa všetko odohráva len v mysli hlavnej hrdinky, či za to môžu duchovia alebo nebodaj je manžel živý... Vo výsledku som spokojný a aj keď som od filmu vopred NIČ nečakal, tak ma to NIČ v kine príjemne prekvapilo. 75% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Davíd Bruckner je režisér, kterého mám hodně rád. Svým Rituálem překvapil snad všechny a Southboundem mě vyloženě odrovnal, takže na jeho nadcházející horor jsem se těšil, ale nečekal jsem, že to podá tak hmm Flanaganovsky?!Dějově docela nezáživně podaná byť dobře zahraná Drama s lehkými mysteriózními prvky, kde se opravdu hodinu 20 nic zajímavého neděje. Rebecca Hall hraje přesvědčivě, ale moc mě to její pátrání po minulosti a odkrývání pravdy nebavilo. Tak trochu jsem doufal v nějaký mindfuck s paralelními světy, nahlédnutí za oponou na druhou stranu a né nepřímou vykrádačku Invisible Mana, což tak místy opradu působí. Je to docela komplikované, matoucí a nevím jestli úplně dobře dotažené. Lekačku jsem však nezaznamenal, gore určitě ne a strašení, tak to na mě vůbec nefungovalo. Nevím jak film hodnotit, nebavil mě natolik, abych mu dal 3, na druhou stranu 2 mi příjdou málo a Brucknera mám rád, tak zůstanu na neutrální půdě. Oslněn však nejsem.Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 5/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama