Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (201)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jakmile LIVINGDEAD něco pohaní, u něčeho usne nebo se to nelíbí jeho sestře, je to téměř stoprocentní záruka kvalitního filmu. Platí to i u týhle tak trochu jiný duchařiny. Bruckner pro mě začíná být, společně s Derricksonem a Wanem, novodobým mistrem horroru. Poslední z nadějný party "mladejch" režisérů, Flanagan, je zatím trochu pozadu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Opravdu luxusní horor, který upadne až v závěru a pak už se nezvedne a to je škoda. Nicméně, už od začátku filmu, je to nepříjemný, stresující a až do finální čtvrtiny, sem nevěděl jestli to neni jen výplod její mysli, či snad jestli neni mrtvá a nebo v komátu a to co prožívá, je jenom očistec. Takže v tomhle směru je to špička, hlavní hrdinka, tak jako divák pochybuje, šílenství se stupňuje a strašení je fakt intenzivní. Pokuď se Wan chce něco naučit, zde má dokonálý příklad, jak vyděsit diváka, s tak jednoduchými věcmi, jako je stereo přehrávač a nebo jen pohled do prázdna. A to že to bude Rebecca Hall hrát na jedničku, mně přesvědčil rozhovor ve škole, s mámou jednoho studenta, její vysvětlení proč kluk dostal za tři, bylo prostě na jedničku. A však kde je film nejslabší, tak je to ve ztvárnění zla, v jeho pojetí a zpracování, kdyby se kolem zla, vytvořila nějaká historie, či tajemství, které by vyvolávalo otázky, tak by to bylo lepší. S tím souvisí i konec a teď nechci polemizovat, co měla udělat a neudělala, na jednu stranu sem rád, že se to stalo, to co se stalo, je to částečně satisfakční a částně ne. V tomhle směru, se to mělo ukončit buď hororově a nebo tak, aby konec vyvolal otázky, pochyby, s tím že by bylo na divákovi, aby si udělal konec sám. Je vážně velká škoda, že konec filmu skočil spíše v psychologické rovině, než v té hororové, od začátku to tam směřovalo a pak se otočí o sto omsdesát stupňů doleva. Ale i tak velice silný a atmosférický film, plný děsivých momentů, s vynikající Rebeccou, se kterou sem ten strach, bolest a vztek prožíval, což se u hororů moc často nevidí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za mňa protichodný mix pocitov. Na jednu stranu to má super atmosféru a Bruckner dokáže na konci príjemne prekvapiť svojim zvratom, hoci to čo k nemu smerovalo bolo veľmi priehľadné. Aj keď podiel na tom majú asi scenáristi. Za mňa to začalo pokulhávať momentom, ako sa mystifikácia začala zamotávať a to, čo spočiatku vyzeralo ako určitý typ psychózy, sa zmenilo na konkrétne nadprirodzeno. Začali sa objavovať drobné chybičky a to zase vyústilo do pre mňa veľmi neuspokojivého vyvrcholenia. Beth je silná ženská hrdinka. Volá na ducha takmer od začiatku. Nebojí sa konfrontovať so svojimi strachmi aj smútkom, ale koniec jej trošku v tej sebadôvere podkopáva nohy. Ďalší problém čo s tým filmom mám je Rebecca Hall. Nie je to zlá herečka, ale mne príde skrz na skrz veľmi nesympatická. Mal som problém vytvoriť si k nej akúkoľvek emóciu. Takže je to v zásade niekde na pol cesty. Rituál bol nepríjemnejší a nový Hellriser zase mytologicky sofistikovanejší. Boh vie ako by sa mi toto páčilo s inou herečkou. Vedľajšie postavy ( či už kamarátka alebo sused) tam vôbec nemuseli byť. Dopadlo by to rovnako aj bez nich. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka postavená na prověřených gotických základech. Máme tu odlehlý dům s osamělou hrdinkou, která zjišťuje, že v něm není sama, začne tedy pátrat po temných tajemstvích minulosti a přitom neví, jestli to, co se jí děje, je skutečné, nebo jí hrabe. Osvěžujícím prvkem v mixu klasických motivů je naznačovaná existence jakéhosi přízračného "druhého domu", což mě zaujalo už v trajleru a celou dobu mě zajímalo, jak to funguje. A ve výsledku jsem byl trochu zklamán - ta mytologie kolem domu mohla být zajímavější a celé to mohlo být pohrocenější. Jinak je to ale zručně, uměřeně natočené a Rebecca Hall to bez problému utáhne, byť bych byl radši, kdyby si prohodila role se Sarah Goldberg. 70%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktorého hodnotenie odráža jeho kvalitu, silné 3* či slabšie 4 ktoré sa objavujú u mojich obľúbených užívateľov sú naozaj obrazom presvedčivého výkonu hlavnej hrdinky a nie úplne domysleného scénara. Nič čo by mi vyrazilo dych a opäť spokojnosť s tým že ani na tento film sme do kina nakoniec nešli. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama