Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze (85)

angel74 

všechny recenze uživatele

Severské detektivky si obvykle docela užívám, ale islandský seriál Vraždy ve Valhalle mi moc nesedl. Než se to trochu rozjelo, tak jsem si u prvních třech dílů párkrát i zdřímla. Přibližně v šesté epizodě jsem tomu konečně přišla na chuť a během sedmého dílu jsem začala vnímat také hudbu, která mě dokázala vtáhnout do děje. Bohužel samotný závěr už měl zase krapet sestupnou tendenci. Celkově mi připadalo, že scénář dost pokulhával. Tvůrcům se však aspoň podařilo okořenit vyprávění patřičně ponurou atmosférou. (65%) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Úplně nejásám, ale šlo to. Mrazivá nebyla jenom islandská příroda, což je naprosto v pořádku, ale i ti studení lidé byli o kapánek ledovější, než by bylo zdrávo. U severských detektivek se sice jaksi očekává, že hlavní vyšetřovatelé budou bezemoční a málomluvní roboti s totálně posraným (pardon, ale jinak to nazvat nelze) osobním životem, ale tady to hnali až do extrémů, což už bylo spíš směšné než dramatické. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraždy vo Valhalle ponúkajú dve rozdielne polovice, pričom tá prvá je "iba" nadpriemerná. Nie je to tak, že všetko je zrazu inak, ako napr. v Temnom prípade, len spoločne s vyšetrovateľmi zisťujeme, že jednu zo štyroch vrážd spáchal niekto iný. Má to logiku, pretože všetko sa zatknutím vraha nevyriešilo, predovšetkým temná minulosť istého sociálneho zariadenia pre mladistvých. Seriál skvele graduje, mení aj tón a atmosféru, ponúka úžasné zábery islandskej prírody a aj ten vyšetrovací pár nie je úplne najtradičnejší. No a ponúka aj myšlienku, že čo rodina a štát pokazí, rodina a štát už nenapraví. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Islandská pochmurná kriminálka. Oceňuji sexy postavu 42letého Björna Thorse (vyšetřovatel povolaný z Norska Arnar). Rovněž přitažlivý mladistvě vyhlížející vystudovaný právník 39letý Bergur Ebbi Benediktsson (policejní ajťák Erlingur) by stál za hřích. Doma je známý jako spisovatel a stand-up komik. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivá islandská detektivka, na které je zajímavé to, že má vývoj, který bych v průběhu sledování za nic nepředpokládal. Přitom opět krásně těží z dobré temné atmosféry a prostředím, které je v rámci islandské krajiny nezaměnitelný. Jak kdybych se tam před pět lety vrátil a užíval si ty města a místa spolu s herci. Jediné mínus tu je asi hlavní vyšetřovatelka, na kterou si musíte dlouho zvykat. Někdo by po prvních minutách mohl seriál kvůli její protivné postavě odsoudit, ale byla by to škoda. Vraždy ve Valhalle jsou výbornou detektivní islandskou minisérií. Kdybych nevěděl, že na Islandu se nevraždí, tak bych měl skoro pocit, že žít na tomto ostrově je na vlastní riziko. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (5)

  • Celý seriál je natočen v islandštině, ale objevuje se zde němčina i angličitna. (Quentin10)
  • Vraždy ve Valhalle jsou zjevně založeny na skutečných událostech. Ve 40. letech 20. století na Islandu došlo v Dětském domově chlapců ke zneužívání mladistvých. (Quentin10)

Reklama

Reklama