Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Australský seriál Upright sleduje příběh Luckyho (Tim Minchin) a Meg (Milly Alcock), které drobná autonehoda uprostřed australské pouště přinutí pokračovat společně. Jejich společná cesta utvoří ta nejnepravděpodobnější pouta ve snaze získat vzácné pianino z jedné strany země na druhou. (Karviňák)

Recenze (4)

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - dějově velmi slabé, v podstatě propojení dvou banálně schématických předvídatelných příběhů. A rozhodně to není komedie, protože vtipu je tam jako šafránu. Hudba v ději je vážně průměrná. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl tak milý seriál. Příjemné sledování traumatizovaného dítěte a jejího přestárlého pubertálního šoféra, spojeni nehodou a spojeni jednou cestou, oba směřující za svou mámou do sousedních měst přes poušť Austrálie. Oba se cestou snaží dospět, recipročně si ale u toho dělají ze života peklo a svou náturou si způsobují celou řadu patálií. Přemýšlím, jestli místy Meg nebyla trochu Lolita na cestách se svým učitelem. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z první série jsem byl vyloženě nadšený. Spontánní jízda australskou divočinou se dvěma zlomenými dušemi, kde vtipné momenty střídají až neuvěřitelně citlivé scény podpořené padnoucími písničkami. Tim Minchin i Milly Alcock tu hrají naprosto skvěle napsané postavy, se kterými nelze nesoucítit a neprožívat s nimi naplno všechny ty jejich malé radosti, ale především strasti. Indie tvorba at it's best. Je škoda, že ve druhé sérii, kterou pro odlišnou stanici nepsal už přímo Tim Minchin, ale někdo jiný, se tenhle feeling ušmudlaného indiečkového civilního road tripu vytrácí. Scénář až moc tlačí na pilu, některé podzápletky nejsou až tak zábavné a očekávané dojímavé momenty, jako třeba v kontextu příběhu odzbrojující piánová scéna z první série, už v tak hojném počtu nepřichází. S jedním zásadním ale. Závěr. A teď budu malinko spoilerovat. Pokud pominu závěrečné vystoupení, tak finální zapadnutí Meg do celé té smyčky nakonec přeci jen udělalo z druhé série něco víc než jen na první pohled tak trochu zbytečné pokračování. Dobrá pointa na závěr, díky za to! ()

Galerie (354)

Reklama

Reklama