Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho jméno znají všichni, ale vyslovit si ho netroufne nikdo. Kultovní hrdina všech strašidelných historek, jehož poznávacím znakem je zlověstný hák natřený medem a roj včel. Stačí ho pětkrát vyvolat před zrcadlem a on se objeví - tentokrát v galerii moderního umění. Mladý výtvarník Anthony má pocit, že jeho kariéra stagnuje a on potřebuje nový impuls, aby mohl pokračovat v tvorbě. Jednoho dne mu kamarád povypráví tragický příběh o tom, jak se zrodil muž s hákem a proč začal vraždit. Anthony je tou legendou zcela fascinován a začne pátrat po dalších okolnostech. Jeho obrazy najednou získávají temný nádech a postupně se na nich začíná objevovat jediná tvář... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (244)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak ako originálnu verziu som nevidel, ale tento Candyman mi prišiel slabší než Candyshop od 50 centového rapera. Všade to je prešpikované rasizmom a už mi to príde, že tie filmy k tomu rasizmu sami prispievajú. Keď nám budete všade tlačiť, ako sú tí čierni obeťami a všetci bieli sú zlí, tak okamžite príde protireakcia z tej strany, ktorá je nálepkovaná všetkým tým sajrajtom. Všetko sa to už točí tak, aby to vyhovovalo politickým merítkam liberálov a marxistov. Tak s týmto bežte do prdele. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Be my Victim! Pardon to bylo jen v traileru. Uff tak z nového Candymana odcházím z kina zklamanější než bych býval doufal. To, že je to politická propaganda, sociální dráma na téma rasismu, multikulti jak svině- nad tím se už dnes dokážu povznést, ale proč někdo z kultovního Slasheru na téma Urban Legend musí udělat slowburn drama s přesahem do Artu, kde Candyman nastoupí někde až v 40 minutě a s hákem mává mimo kameru, tak tomu už nerozumím. Scéna v umývárce, na tu jsem se dle traileru těšil ( Všichni jsme viděli Halloween, že jo) tam byl potenciál udělat kultovní memorable scénu, ale kde, režíruje žena, tak přece nebudeme dávat na kameru 4 mrtvé teenagerky, nechť si divák střeva a uřízlé hlavy domyslí! Střílet do hlavy za lenost a neochotu dopřát divákovi slast. Při téhle scéně se Tom Savíni bude ošívat nad promarněným potenciálem. Co dále? Nezáživné dialogy, komornější look, pomalé tempo vyprávění, místy se to opravdu táhne jak hovno při zácpě a měl jsem pocit, že sleduji 2 hodinový horor od SyFy, občas potěší fajn kamera a líbilo se mi retrospektivní loutkové vyprávění, to je vlastně to nejzajímavější na celém filmu, i mytologie kolem Candymana není podána vyloženě zle, ale that´s not Enough! Finále je uspěchané a krom první vraždy jednoho páru- což dávalo naději, že se celý film ponese v podobném duchu, tak to byla spíš jen ochutnávka něčeho, co rozhodně nepříjde. A hudba? tak tu jsem snad krom bzučení včel ani nezaznamenal. O atmosféře, lekačkách či děsu rovněž nemůže být řeč. Kdyby se režie chopil Jordan Peele, tak to mohlo být zcela výživnější a rozhodně i zábavnější. Takhle je to trochu MEH a disgrace. A já jsem momentálně víc otrávený než po včelím jedu!  Nemám nic proti homosexuálům, ale aby byli častěji na scéně než samotný Candyman, tak to je trochu moc. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 4/10. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNI MÉ JMÉNO…“   Přiznávám (bez mučení) – viděl jsem hodně píčovin, ale tohle je můj první Candyman v životě! Celkem brzy se to rozjede a líbí se mi to téma, ta  zápletka. Troufnu si napsat, že je to docela zábava (pro ty co u zrcadla vydržej držet hubu!).     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci, aby všichni říkali mý jméno. 2.) Nevím, proč kolem mě furt lítá ten roj včel.  ///  Thx za titule „Petr Zenkl“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ani ne remake jako spíše volné parafrázové pokračování jdoucí vlastní cestou po vytyčených (či kličkující mezi nimi) bodech. Výborné po vizuální (parádní loutkové sekvence) a trikové stránce, zajímavé nakládáním a rozvinutím genezí Candymana a jeho mytologií. Nemá to však atmosféru a hloubku jak povídkové předlohy tak původního snímku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na novýho Candymana jsem byl hodně zvědavej. Před puštěním jsem si četl jen obsah. Zdejším komentářům jsem se vyhnul a nečetl jsem ani jiné recenze. Dokonce jsem nekoukl ani na trailer. Po dokoukání musím uznat, že pojetí celýho příběhu novýho Candymana mě celkem překvapilo. Čekal jsem totiž úplně něco jinýho než mi bylo nabídnuto. Za sebe můžu říct, že zklamanej nejsem (ikdyž Candyman z roku 1992 zůstal nepřekonán)ale myslím si, že film právě díky svému pojetí bude mít problém oslovit širší divácký publikum. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli pandemii koronaviru musela být premiéra filmu přesunuta. (SONY_)
  • Tony Todd si roli Candymana zahrál i v dřívějších filmech o Candymanovi (Candyman – 1992, Candyman 2: Sbohem masu – 1995, Candyman 3: Den smrti – 1999). Roli si zopakovala také Vanessa Estelle Williams. Tu si můžeme pamatovat jako postavu Anne-Marie McCoy, obyvatelku Cabrini-Green, jejíž dítě vzal v původním snímku Candyman. (SONY_)

Související novinky

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Candyman a Wonder Woman se odkládají

Candyman a Wonder Woman se odkládají

13.09.2020

Před pár dny jsme psali, že studio Warner Bros. vážně zvažovalo odsun svých dvou největších chystaných premiér – Wonder Woman 1984 a Duny. Nakonec došlo oficiálně k odsunu pouze WW84, a to na 23.… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama