Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Deyw 

všechny recenze uživatele

imigranti vole utecou a spoustu jich cestou zarve..dobry vole imigrantum priradej dum a plat a ze musi bejt vpohode..imigranti v dome ji ze zeme a demolujou dum a vidi utopeny imigranty a nakonec tam snima stastne zijou...dopici to je mrdanec .byl sem nahajpovanej .prvnich 30min mozna fajn..pak ty kretene cos to natocil... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Když už ta duchařina v ošuntělém baráku začne působit na film, podpořený Sundance Intitutem podezřele jednorozměrně, scénář vyrukuje s docela silným příběhovým motivem, který to zachrání. A z filmu vzejde docela zajímavá kombinace dramatu o uprchlickém traumatu a hororového postrašení s tradičními žánrovými fígly, vytuněnými intenzivním sound designem. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Takmer päťhviezdičkové temné podobenstvo, alebo ledva trojhviezdičkový horor. Technicky je to brilantné. K výške rozpočtu som sa nedopátral, úplne nízky ale teda asi nebol. Niektoré tie výjavy (u mňa vedie kuchyňa v červenej a scéna z plagátu) som musel sledovať opakovane. Fakt krása. A ten film toho povedal veľa. Ale nie je strašidelný. A myslím, že trochu chcel byť (aj keď o horor tu, samozrejme, ide až v druhej rade). Plánujem si to kuknúť znovu s tým, že idem sledovať drámu. Ps: Nie je vylúčené, že na Wunmi Mosaku si spomenú akademici pri nomináciách. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že artověji podávané horory, které se snaží o něco více než jen děsit, nemám zrovna v hledáčku a málokdy si s nimi rozumím (Snad jen Ari Aster je výjimka). Jeho dům je však někde jinde a přestože je zde řada scén, které se v klasických hororech nevyskytují a budou tak mnoha divákům vadit, já byl mile překvapen. Film funguje jako sonda do života uprchlíků, kterým budete přát lepší život, tak jako čistokrevný horor, který děsí více než 90% konkurence. Určitě by se našlo několik "ale", film to je velice dobrý a Remi Weekes by mohl být novou hororovou hvězdou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Možná mé velmi chladné dojmy z této duchařiny jsou vyvolány již jistým, nepopiratelně přemrštěným počtem filmů právě s touto tématikou, nicméně to nic nemění na tom, že His House není ničím výjimečným příspěvkem v tomto hororovém subžánru a v podstatě se od ostatních nijak neliší. Tvůrci sice mazaně využili současné situace s migranty, což se jim jako povedený nápad jistě nedá upřít, každopádně samotné dění v domě již skutečně nepřináší nic inovativního, ojedinělého, či jakkoliv jinak originálního. Jisté odhalení v závěru pak sice lze považovat za nečekané, ovšem ani to nic nezměnilo na pointě, která tu prostě už v takovéto formě nejednou byla a že by navíc zrovna zde nějak šokovala, tak to už vůbec ne. Co se jinak týče přímo zápletky, ta má vlažnější tempo, dějovým zvratem disponuje skutečně jen tím jedním, jinak si plyne tak nějak bez napětí a bez emocí, přímo hororových prvků se zde divák pak krom pár nefunkčních vybafnutí též nedočká a i když ústřední manželský pár je sympatický, tak abych jim nějak držel palce, tak to taky zrovna ne. Nejpůsobivější tu tak zůstává prakticky jen atmosféra, která chvílemi vyvolávala pocity zaujetí a oživení, jinak ale musím zopakovat, že tohle není opravdu nikterak žánrově přínosný snímek. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama