Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 1

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo zavolá matce s dcerou, že jejich babka se pohřešuje tak ji tři dny hledají a nemůžou ji najít a pak se zničeho nic objeví v domě a dělá jim čaj (to je plot twist , že by Shyamalan mohl závidět) . Skoro nic si nepamatuje (teda kromě toho, že šla ven) a ani policii to nezajímá kde byla (proč ji vůbec hledaly?) to už jsme zhruba v 50 minutě z 89. Následujících 20 minut sledujeme barák, který má místy černou barvu (děsivé? vůbec) a babku o neví co dělá (nuda) a mezitím se sestra kdesi ztratí a nemůže vylézt pak její babce hrábne ještě více a v cosi se přetvoří (co to bylo ví snad jen režisérka jelikož nikde nejsou k ničemu indicie) 0 procent ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

A jéje. Tady zase většina lidí nepochopila pointu a metaforu celého filmu a tak tomu napálí 2 hvězdy a níž. Po dlouhé předlouhé době konečně zase horor, který je nejen originální, ale hlavně také atmosferický a strašidelný. Strašidelný nejen v lekačkách, ale hlavně v tom co se tam odehrává a o čem to celé je. Pochopím, že ne každého to bude bavit, protože je to pomalé a není to klasické bububu. Ale odsuzovat to proto, protože to nepochopíte, mi příjde lehce ujeté. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo je Relic tak kontroverzne prijímané, respektíve až negatívne. Väčšinou diváci nadávajú na lacné ľakačky a otrepané monštrá, tu ide čisto o plíživú nepríjemnú atmosféru, pri ktorej sa ale neustále bojíte, i keď tušíte, že vás za rohom nečaká žiaden bubák. Ale podobne kontroverzné to bolo aj pri príbuzných dielach Babadook alebo The Visit, s nimi má Relic zopár styčných prvkov. Mne sa tento depresívny výlet do Austrálie a jedného divného domu páčil, v podstate ale išlo skôr o výlet do mysle troch žien v jednej rodine, a je zase dobre, ak takéto výlety včas skončia, ale niečo si z nich odnesiete. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Staví to na klasických ingrediencích jako tajemné zvuky v domě, temná rodinná historie nebo podivně se chovající senior, ale od začátku do konce to má slušnou svíravou, ponurou a znepokojivou atmosféru, kdy ve vzduchu visí něco hrozivého, a zároveň se to sympaticky vyhýbá lekačkám. Od závěru jsem čekal něco jiného, ale vlastně je fajn. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento film odkládal, ale nakonec jsem tomu dal šanci. Musím říct, že režisérka Natalie Erika James ukazuje, že má veliký potenciál. Líbilo se mi, jak dokázala pracovat s kamerou a s prostředím. Herecké výkony jsou skvělé. Postavy, především Kay a její dcera Sam jsou dobře napsaný. Ani jedna se nechovala špatně, nelogicky, ne. To tady je zvládnuto. Film má pomalé tempo a na stopáž 89 minut toho moc nepředvede. Atmosféra pomalinku stoupá, až do povedeného hororového finále. Bohužel ve filmu není nic vysvětleno. Při poslední scéně, kdy jsem si říkal, že bych i rád šel na 4 hvězdy, jsem si řekl, ne takhle rozhodně ne. Při té poslední scéně jsem již ztratil zájem o to, proč to takhle dopadlo. Je to celkem škoda, že nám film nedá odpovědi, přitom se jedná o solidní filmeček, kde fungují herecké výkony a i atmosféra. Plus mínus 10 minut delší stopáž, kde by se některé věci vysvětlily, bylo by na to od diváků nahlíženo pozitivněji. Kritici to, ale podle Rottenu mají rádi. 5,5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno