Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdyby podobné filmy vznikaly v našich končinách asi bychom byli spokojeni, nicméně v rámci Polské tvorby posledních doby se Furioza motá někde kolem průměru. Není sice nezábavná a prostředí hooligans a obchodu s drogami bude vždycky vděčné, ale tady se na velké ploše honí najednou strašně moc kokotů a dějových linek a výsledný dojem je tak spíše smíšený. A je to škoda, protože je tu dost postav i linek, které mají mnohem větší potenciál finální produkt...60% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Trochu gangsta, trochu zločinu, obrovský ponor do súbojov holými päsťami, sekanie mačetami, krv a násilie. Nie je to hlboká psychologická štúdia akéhokoľvek druhu, je to len výsledok veľmi dobrej práce. Dostal som viac, ako som očakával, a som si istý, že ak máte radi tento typ filmov, nebudete sklamaní. 7/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo, Polsko tyhle špinavý příběhy umí, ale tady trošku vidím problém ve scénáři. Příliš hlavních postav, několil linií, které by mohli být zajímavější než vlastně klasická gansterská drogovka. Mě by se asi nejvíc líbila ta policajtka ve vztahu k její minulosti a integritě mezi poldy, no nic s tím neudělám. Bavilo mě to, ale znám teda drsnější a především scénaristicky lepší polský filmy. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Poliaci sa predviedli a ja som si film na plno užil. Skôr ako o hooligans je to smutný film o podsvetí, zrade a rozhodne nečakajte na konci úplný happyend.  Postavy skvelé a herci ešte lepší, natočené je to výborne, hlavne teda akcia je poriadne surová. Po príbehovej stránke sa tam rieši hlavne obchod s drogami a väčšinu času je to skôr krimi. Soundtrack vynikajúci a sadol k filmu na výbornú. Dĺžka mohla byť troška kratšia, 10-15 minút sa mohlo kludne vypustiť. No a celkový koniec už za mňa zbytočný. Bavil som sa teda na výbornu a málo chýbalo k dokonalosti. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia drsna pecka z Polska,je az neuveritelne,kolko sku*vene dobrych i realnych zalezitosti zo zivota natocia v tejto krajine a Furioza je jasnym prikladom,tento krimi thriller/drama vas zavedie do sveta futbalu,hooligans,ku*iev,drog a bitiek,pri pohlade na nich vas urcite bude boliet cely clovek,musim pochvalit vyborny vyber hercov,jednoznacne najviac si to uzival Mateusz Damiecki ako magor Golden,ktory sa vyziva v lamani kosti,do toho vsetkeho hraje vynikajuca hudba,ma to sice 140 minut,ale zbehnu raz-dva,no a ako vsetky filmy s touto tematikou aj tento dava jednoznacne varovny signal,ze nasilie plodi len a len nasilie,nikdy nie ste vitaz,prave naopak,prehravate na celej ciare,takze tak a este moje hodnotenie,to je uplne jasne...:-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama