Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Olencki je sice trochu sofistikovanější než Vega, ale to neznamená, že by jeho hrdinové byli nejostřejšími tužkami v penálu. Asi nejvíc film připomíná první dva díly Rise Of The Footsoldier přičemž plusem je specifický polský rukopis i prostředí. Nicméně i tady je to chuligánských skupinách, jejichž někteří členové si vydělávají obchodem s drogami a neštítí se spojit s úhlavními nepřáteli. Do toho je zakomponovaný příběh odcizených bratrů a policistky pocházející ze stejného prostředí, což příběhu dodává na jisté osudovosti. Brutalitou se tu nešetří, ale nepůsobí to samoúčelně, protože násilí má svou nezastupitelnou roli. V mezích normy se člověk občas i zasměje a fajn to bylo i herecky, přičemž na vypatlané hroudy svalů mají Poláci snad monopol. Olenckiho budu sledovat. 90% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další chuligánská, nekompromisní, brutální podívaná z Polska. Hodně to připomíná filmy od Patryka Vegy.  Namakaní frajeři, drogy, krvavý fighty, nechybí i povedená Gore scéna - useknutí ruky, emoce zafungovaly - zabití bráchy, pěkný holky a příběh, který sice není originální, ale prostě poláci tohle točit umí a i přes dvouhodinovou délku, jsem se ani vteřinu nenudil. Drsný film. Nic pro malé chlapečky ! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU CHULIGÁN, VŽDYCKY CHULIGÁN“…   O fotbalovým chuligánství (ne o fotbale), o hodnotách, bratrství, vůdcovství, připravenosti k zabíjení a drogách. Kurva, samý silný témata! Jako… fakt zajímavý. Super prostředí, casting, takhle nějak podobně by mohl vypadat novodobej „PROČ?“. Ale nějak mě to nestrhlo. Asi málo emocí… fakt nevím, proč to nedokázalo to najet na vyšší level.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju na hnusným sídlišti. 2.) Myslím si, že neporvat se, by byla ostuda.   ///  Thx za titule „Vojtěch Badalec“.                  PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Střihače a scénáristu bych poslala na převýchovu do sportovního tábora funoušků jakéhokoliv FC a nebo zpátky do školy.. Ta policajtka byla tak blbě napsaná, že kdyby tam vůbec nebyla, tak by se vůbec nic nestalo. Doktor a jeho proměna v chuligána byla naprosto idiotsky neskutečná a neuvěřitelná. Sice to dívatelné je, ale dost často s velkým sebezapřením. Jak říká klasik : "Příliš mnoho zajíců, psova smrt" a nebo je to naopak?  Za mě 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Štýlový hooligans film s niekoľkými naozaj charizmatickými bitkármi (Golden, Kaszub) a vynikajúcimi akčnými scénami (najmä súboj v lese a v ringu). Stopáž však mohla byť kratšia, na takmer 2,5 hodiny sú príbeh a zápletka (bitky, drogy, pomsta) pomerne banálne. Osobne ma však sledovanie osudu lekára/chuligána Dawida bavilo po celý čas, ale úplne rozumiem, ak niekomu prišlo zbytočne zdĺhavé. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama