Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me to teda sedlo. Příjemné překvapení . Rekl bych takova polska Suburra. Dobra hudba, fajn kamera a skveli herci. Co za promenu predvedl Mateusz Damiecki v postave Goldena, prirovnal bych to skoro k Edwardu Nortonovi v Kultu Hakoveho krize. Pribeh fajn, prostředí ostré jako břitva. Stopaz 2:20 utekla jako voda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice dávám tři hvězdy, ale dávám to na úroveň polské filmařiny. Furioza je dobrý kousek, jen mě tu sralo pár jednotlivostí, přes které jsem nedokázal přejít. Zároveň si ale myslím, že to je jeden z nejprecizněji natočených filmů z prostředí hooligans. Během jejich sledování mi z nich bylo totálně odporně. Celou tu dobu má film nejlepší scény v momentě, kdy v pozadí hraje melancholická hudba a na obraze jsou hooligans v euforii z toho, že někomu dávají po držce nebo někomu minimálně nějak ničí život. To byly opravdu silné momenty a dávaly mi najevo, že film jasně říká, že hooligans jsou lidské dno. Závěr to ale trošku otočil a já nevěděl, co si o tom úplně myslet. Pokud máte ale podobnou tématiku rádi a jste fanoušci fotbalu, tak tímto filmem nic nezkazíte. Je to určitě hodně zajímavý kousek. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Velmi roztěkané, zmatečné, nesourodé a nesoustředěné. Příliš velké množství jednotlivých minipříběhů, které se ve výsledku negují a navzájem si podráží nohy, neboť si kradou čas a nestačí diváka více vtáhnout. Dalo by se z toho uplácat trilogie. S lepším vyprávěním a citem pro detaily. Ve finále snímek vyzní jako promarněná šance. Pár zdařilých a kvalitních momentů se najde, ale jako celkem to bohužel belhá na obě zpráskané nohy. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Štýlový hooligans film s niekoľkými naozaj charizmatickými bitkármi (Golden, Kaszub) a vynikajúcimi akčnými scénami (najmä súboj v lese a v ringu). Stopáž však mohla byť kratšia, na takmer 2,5 hodiny sú príbeh a zápletka (bitky, drogy, pomsta) pomerne banálne. Osobne ma však sledovanie osudu lekára/chuligána Dawida bavilo po celý čas, ale úplne rozumiem, ak niekomu prišlo zbytočne zdĺhavé. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská akční jízda podsvětím s tématem fotbalových chuligánů - hromada rozbitých drsných ksichtů, fet, fotbal, nějaký ty nahatý Polky, vše ve velmi syrovém balení . Akčňák, který jede na vlně filmů Patryka Vegy, a člověk si řekne wow, ti Poláci jsou filmově o dvě třídy jinde než my ( už jen castingově si to neumím představit ), ale scénáristicky už to není moc hitparáda jak to nedrží pohromadě. Už to není tak bombasticky překvapivé jako když se objevila série Pitbull ( od roku 2016 ) a ani filmařsky dokonalé jako např. seriál Oslněni světlem (2018) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama