Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (34)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat velkolepé gangsterky od Garetha Evanse je pořád solidní londýnskou gangsterkou, ale na první sérii bohužel nemá ( možná i zapříčiněno, že Evans tentokrát jen dohlížel, ale nerežíroval). Do města přijíždí nový mob boss Koba ( hned se mi vybavil záporák z PLanety Opic!), který chce ovládnout Londýn a má své drsné metody. Jde z něj respekt, je zahraný hodně přesvědčivě a pro sérii je rozhodně velkým přínosem, ikdyž druhou půlku série už nedostával tolik prostoru. Vrací se staří známí a přibyde i pár nových postav, opět se tu řeší drogy, zbraně, investoři a celá ta špína a korupce Londýna je z toho vyloženě hmatatelná. Trochu mě štval hlavní hrdina Elliot, který se první 4 díly hledal, nevěděl pořádně na čí straně být, boji se záměrně vyhýbal, ale zlepší se to v závěru. Každá postava si tu urve jednu silnou scénu pro sebe. Luan má skvělý úvodní home invasion, Lela má perfektní Survival a útěk z domu a Elliot exceluje v Paříži v klubu. Akce tentokrát není úplně tolik, kolik bych chtěl a převažují přestřelky. Čistě fyzický kontakt v raidovském stylu tu byly asi jen 3. Rozhodně 2 série postrádá něco ve stylu epizody číslo 5 v první sérii, což bylo půlhodinové akční inferno, které je už teď kultovní, tady se nic tak epického nekoná. Naštěstí po stránce násilí, mučení a gore je Gangs of London opět výživný a nikdo se tu s nikým nesere, hudba je až nepříjemně děsivá, která všechny brutální sekvence podtrhává a rve to koule. Vizuálně slušné, řemeslo parádní, herecky excelentní, příběh má dobré tempo a šlape a došlo i na pár zvratů, takže rozhodně skvělý návrat a nechŤ je už trojka, ta slibuje opět zajímavé věci. 8/10. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile nemá Gareth Evans svojí režijní ruku ani nad jedním dílem v sérii, jedná se jednoduše o průser, protože jeho osobitý styl natáčení nikdo nedokáže nahradit. Druhá série určitě nepostrádá zvraty, ani emocionální hrátky s divákem, ale nepřináší skoro vůbec žádnou významnou akční scénu, která by stála za zmínku. A to přesně fanoušek první série postrádá nejvíce (viz. 5 epizoda 1.série), kterou režíroval již zmiňovaný Evans a dokázal diváka připoutat ke gauči. Druhá série to nedokázala ani jedním dílem, což je obrovská škoda a upřímně se na třetí ani moc netěším (pokud se samozřejmě Evans nevrátí na režijní stoličku, to už bych radostí opět plesal a nemohl se třetí dočkat). Jednoduše řečeno mám velice smíšené pocity a bojím se, kam se seriál bude posouvat dál, protože po scénáristické stránce se furt točí skoro v těch samých kruzích, ale zároveň furt diváka nějakým zvláštním způsobem baví. Koba je zmrd! Čisté čtyři hvězdy s divnou pachutí v ústech dám, ale potřebuju víc Evanse a míň Corina Hardyho. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je tahle konzistentnější, kdy v první sérii bylo prvních 5 dílů nabušených a zbytek jel na volnoběh, ale tady u druhé zas bohužel chybí Evansův rukopis, který by to povznesl výš. Přesto některé killy jsou opravdu originální a brutální. Stále je to jeden z top akčních seriálů. 8/10 ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marně vzpomínám, jestli si pamatuju seriál, kde by druhá série znamenala tak neuvěřitelnej kvalitativní sešup, jako u GoL. Už první série nebyla kdovíjaká scénáristická masterclass....ale tohle? Hloupost vršená na další, osudové proslovy o hovně, otravná výplň a navrch trochu hlouposti. A i tohle všechno bych skousnul, kdyby člověk dostal porci kvalitní akce a napětí, jako v sérii první. Tak otřesně nasnímaná a neinovativní akce jako je v druhé sérii GoL, to by se snad mělo někde vyučovat....no otřesný to je, končím u čtvrtého dílu a když vidím, že se chystá třetí řada, tak s jistotou, že dělám dobře. ()

montongery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel co platilo pro geniální a originálně pojatou první sérii, zde neplatí vůbec. Průměrná gangsterka, kde příběh občas nedává moc smysl a originality je zde pramálo. Možná jen styl vyprávění, se dá vyzvednout, kdy nevíme, co je důležité jen pro aktéry nebo i pro samotný děj. Ale kromě toho se tahle série snaží děj utáhnout jen na přeexponované násilí, těžce uvěřitelné zvraty a laciné wow momenty. Velká škoda... ()

Galerie (248)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama