Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Asi bych se na to normálně nekoukal, protože ta zápletka je strašně tuctová, ale přiilákala mě trojice hlavních herců. Bohužel ale musím konstatovat, že kdyby to hráli neznámí televizní herci, dopadlo by to stejně. Postavy ve filmu jsou totiž tak strašně ploché (hlavně Kiefer, který prostě musí být ten nejklasičtějí úchylák, co leje psovi kafe na hlavu, háže po lidech nedopalky a má pokoj plný Hustlerů, prostě jedna špatnost za druhou:-D), že s nimi herci těžko mohli něco udělat, navíc Sally Fieldová ve spojení s příšerným dabingem leze spíše na nervy. Ten film nemá tempo, většinu doby se nic neděje, což má být asi kompenzováno jakousi psychologií hlavní postavy. Ani ta se ale nijak nerozvíjí a už vůbec ne nějak překvapivě, obzvlášť pochybně působily pasáže z onoho sdružení lidí, co ztratili děti...možná že v Americe něco takového opravdu existuje, ale působilo to na mě příšerně a rozhodně to neříkalo nic o psychice lidí. Kapitolou samou pro sebe je jen závěr, který se samozřejmě rádobydramaticky protahuje, kdy hrdinka, která se předtím naučila špičkově střílet, je schopná trefit útočníka až napotřetí. Ty dvě hvězdičky jsou za pár povedenějších pasáží (příchod Kiefera do domu) a tak trochu z úcty k tomu, že bych na film s tak ponurou tématikou neměl až tolik plivat. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Samí skvělý herci (Fieldová, Harris, Sutherland, Mantegna, D'Angelová), silný námět, velký potenciál... přesto výsledek tak nějak nemastný/neslaný... V první řadě je to nehorázně odfláknutým scénářem! Už samotný fakt, že divák od začátku ví kdo je vrah a kam to všechno spěje, si přímo říká o nějaké rozvinutí hlavní dějové linie (nebo o dějový zvrat)... Druhou achylovou patou je slabá režie, která prostě neudrží napětí a pozornost diváka až do konce (po vynikající úvodní třetině filmu těžce dochází dech a v podstatě už jen vaří z vody). Klobouk dolů před Sutherlandem (ti hajzlové mu prostě jdou), z jeho záporáka fakt běhal mráz po zádech... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodně mírný nadprůměr. Chybí tomu nějaký silnější celkový dojem, mnohdy bych i o něco přitvrdil, místy to nudí a bůhvíjak originální to fakt není, na začátku mi ještě výkon hlavní herečky přišel poněkud přehnaně hysterický, ale jinak se na to dívat dá, příběh kromě pár nelogičností je celkem v pohodě a pár scén tu dokonce dokáže zapůsobit, především finále. Do televize jako dělané a myslím, že ten film vyšší nároky ani neměl. Bohužel. 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Karen a Mack McCannovi žijí se dvěma dcerami na předměstí San Franciska. Jednoho dne se jim kdosi vloupá do domu a brutálně znásilní a zavraždí jejich sedmnáctiletou dceru. Policie sice vypátrá a zatkne vraha, kvůli procedurální chybě při dokázování je však propuštěn. Když Karen zjistí, že vrah už si vyhlédl další obět a vetřel se do přízně její šestileté dcery, rozhodne se jednat. Jenže v tomhle thrilleru se skoro nic neděje. Hodně řečí na úkor nějaké akce. Až dojde po těch kecech k finálnímu střetu obou protagonistů, ten je tak krátký a zbrklý, až to naštve. Pochvalu však zaslouží ústřední znepřátelená dvojice. Uvěřitelná Sally Field jako matka trpitelka a ochranitelka a Kiefer Sutherland jako všehoschopný násilník. Jenže zesnulý John Schlesinger se už tolik nesnažil a dodal tuctový thriller v téměř televizním pojetí, kterému nejlépe padne synonymum nuda. A kdyby se chtělo mohl to být hodně napínavý thriller. Mé hodnocení: 40% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přání smrti pro 90. léta se nekonalo. Ten film je totiž až příliš uhlazený, žádná naléhavost a i přes nijak dlouhou stopáž se nepříjemně vleče. Scénář ani herecké výkony nejsou špatné, takže to padá na hlavu režiséra, který zůstal u toho, že to všechno tak nějak pěkně natočil, ale bez šťávy. I když možná za to můžou ta 90. léta. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama