Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (305)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filozofický presah, do sci-fi patrí. Príkladom za všetky, je majstrovské veľdielo 2001 : VESMÍRNA ODYSSEA. V tomto prípade, si ale pán Clooney ako režisér možno nezvolil látku, s ktorou by vedel pracovať. Teda ako režisér. To, že trikový majstri vedia vykúzliť vesmír aj s jeho dobyvateľskou loďou, je vec istá. Dnešné technológie sú na špičkovej úrovni a ilúzia je takmer dokonalá. To, že sa pán Clooney snaží dať dlhými a ´´emotívnymi´´ zábermi veci iný pohľad, už ilúzia nieje. Je to len prachprosté navodzovanie atmosféry z vypočítavosti, kde sa len ide na efekt, ale v konečnom dôsledku sa rejža osiera sám. A nie nás divákov. Toto bol námet pre Aronofskeho, Villeneuveho, či Nolana. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlý. Líbilo se mi to propojení děje na Zemi a ve vesmíru. Všechny postavy byly sympatické, nikomu se smrt vyloženě nepřála. Je tam pár napínavých momentů, u kterých jsem skoro nedýchala a sem tam se objeví i něco dojemného (ano i slzička ukápla). George je v roli skvělý i vizuálně to jako režisér zvládl dobře. Co ale není povedený je scénář, dialogy nejsou nic moc. Pointa je docela předvídatelná, napadlo mě to hned, co se tam objevila Iris. Není to nejhorší sci-fi, za mě je to rozhodně lepší než taková Ad Astra, ale znovu bych se na to asi nepodívala. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mně se to celkem líbilo, mám rád i sci-fi filmy, kde je tempo pomalejší. První polovina filmu byla fajn, George Clooney mi v hlavní roli seděl, a čekal jsem celou dobu, jak se to vyvine, co posádka vesmírné lodi a co se tedy skutečně stalo na Zemi. Na druhou otázku jsem se ale podrobnější odpovědi nedočkal. Druhá polovina pomalejší tempo ještě stupňuje, a to už bylo i na mě moc. Nakonec to vše vyvrcholilo malou Iris vs. Iris ve vesmírné lodi. To mě dodělalo tak, že jsem své původně zvažované hodnocení 4* musel snížit na 3*. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle se trochu nepovedlo. Půlnoční nebe dokázalo zaujmout a upoutat pozornost svým trailerem. A taky tím, kdo film natočil a i v něm hraje. Netflix chtěl mít velké vánoční sci-fi, a proto rozbil prasátko s penězi. Vypadlo z něho kolem stovky milionu dolarů. Dost peněz na ambiciózní sci-fi. Jenže se něco pokazilo. To "něco" je vlastně to nejdůležitější na celém filmu. Myslím tím příběh. Po příběhové stránce film dost kulhá, a ke všemu nedokáže za celou dobu nějak výrazně prodat postavy. Je to celkem smutný pohled, protože vizuálně je film nadstandartní a vesmírné scény jsou moc pěkné. Ale k čemu to je, když nám na postavách nezáleží, neznáme je, a vůbec se o ně nestrachujeme. George Clooney to řemeslně zvládá a herecky to odehraje, ale z toho z scénáře nic zajímavého nevytáhne. Bohužel i ostatní herci jsou poměrně nevyužitý a plní jen šablony. Půlnoční nebe chtělo být filmem z ranku Gravitace a Interstellar, nicméně na to nemá kvalitní postavy a zajímavý příběh. Škoda. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ještě horší jak Cloverfield Paradox. Podle mne by to neobstálo ani jako 10 minutový kraťas v Black Mirror. Clooney jako režisér příšerný, Clooney jako herec průměrný. Ale mám trochu podezření, že za moc nestála ani předloha. Hlavně to v konečném důsledku vůbec nevyužívá měřítko a 100 mil USD rozpočet působí směšně. 3/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli věrohodnému ztvárnění postavy trpící rakovinou zhubl herec George Clooney 13 kilogramů své váhy. (Kuzmik)
  • Kromě sci-fi techniky je ve filmu i spousta skutečné vědecké techniky. Pro Čechy může být zajímavé, že od 48. minuty mladý doktor Augustine Lofthouse (Ethan Peck) vzpomíná na loučení se svou ženou. Na střeše observatoře spatříme celooblohovou kameru vyráběnou v Olomouci. (ic)
  • Scéna, kdy se George Clooney na moment oddělí od herečky Caoilinn Springall, se ve skutečnosti natáčela při sněhové bouři na Islandu. Teplota vzduchu klesala pod 40 stupňů Celsia a herec George Clooney neměl na sobě žádné ochranné brýle, z tohoto důvodu se scéna točila pouze ve krátkých střizích. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama