Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (306)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím se vyznačují (zejména americké) vánoční filmy? Významnou roli v nich hraje chlap s hustým bílým plnovousem, který bydlí na severním pólu, různorodé postavy se často odněkud vracejí domů, sněží tam a hlavní myšlenkou nezřídka bývá, že rodina by měla být pohromadě. Takže Půlnoční nebe je prostě vánoční film :) Ale teď vážněji: Je to super film. A že není pro každého? Tím lépe. Ve strhující pozemské části je George Clooney absolutním králem, v té vesmírné lince se zase spíše než na napětí sází na zdánlivě bezstarostné okouzlení vesmírem, na sladkou nevědomost, kterou nám film zprostředkuje dokonale. Ano, na první pohled se ve vesmíru snad nestane nic důležitého a například dlouhá oprava lodi je takové scéna, jakých jsme už všichni viděli několik, jenomže představte si, že jste divák, který nezná třeba Gravitaci... Pak je ta scéna prostě kosmická symfonie s krásnými záběry a boží hudbou Alexandra Desplata. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Mám Clooneyho filmy, kde sedí na režisérské židli, docela rád, ale tohle se fakt nepovedlo. Je to hrozně utahané, nebojím se říci, že v dlouhých pasážích i nudné a nevynahradí to ani žádné silné momenty či hlubší filozofická myšlenka. No a v neposlední řadě samozřejmě naprosto očividná vykrádačka Interstellaru a Gravitace. Ani ten Desplat to tentokrát nezachránil hudbou, moc mi do toho neseděla. Zklamání a slabé 2 hvězdy, aspoň ten vizuál byl fajn. (Netflix 4k, orig.) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mně se to celkem líbilo, mám rád i sci-fi filmy, kde je tempo pomalejší. První polovina filmu byla fajn, George Clooney mi v hlavní roli seděl, a čekal jsem celou dobu, jak se to vyvine, co posádka vesmírné lodi a co se tedy skutečně stalo na Zemi. Na druhou otázku jsem se ale podrobnější odpovědi nedočkal. Druhá polovina pomalejší tempo ještě stupňuje, a to už bylo i na mě moc. Nakonec to vše vyvrcholilo malou Iris vs. Iris ve vesmírné lodi. To mě dodělalo tak, že jsem své původně zvažované hodnocení 4* musel snížit na 3*. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Za poslední dva roky jsem na podobné téma viděl několik filmů a seriálů. Matky ve vesmíru, polárník táhnoucí se se zraněnou ženou přes půl Akrtidy a i nějaké to katastrofické vymření celého lidstva. Půlnoční nebe kombinuje vše dohromady. Na Netflixový počin a režiséra Clooneyho až nezvykle vizuálně nadupaně. Jak scény ze Země tak scény z vesmíru jsou moc hezky koukatelné a nápadité. Sice se párkrát divák dočká slabší chvilky tvůrců, kdy hned po navázání prvního kontaktu přijde roj meteoritů, aby přinesl trochu dramatičnosti do děje, ale tuto lacinost Clooney vzápětí zachraňuje nenásilným a nedramatickým (alespoň ve srovnání s konkurencí) odchodem jednoho člena posádky vesmírné lodi. Tedy i přes pomalé tempo vyprávění si mě Půlnoční nebe drželo v pozornosti tak akorát. A na závěr mě odměnilo za mé poctivé sledivání. To je tak, když scifi napíše ženská. Knihu založí na myšlence, jak jeden vědec bojuje, aby zachránil posádku jedné vesmírné lodi, vracející se z jedné obyvatelné planetky a že je to všechno tak hezky propleteno. Navíc je závěr o to silnější, že nechává otevřené osudy všech zúčastněných. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Není gravitace jako Gravitace... Nuda, pruda, bez legrace." Vesmírný opruz roku. No jo, no... nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, natož do stejného skafandru. Přitom začátek slibný, jen taková mrazivě hebká a konejšivě umírající melancholická balada. Stařec a moře (sněhu) versus němá okatá vzpomínka, plus jedna chraptící vysílačka, skrz kterou člověk stejně nikomu nic zásadního sdělit nemůže a prd se z ní dozví. Já bych si s tímhle komorním postapo dramatem úplně vystačil, nejspíš za čtyři nebo klidně i plnou oblohu hvězd. Bohužel, do filmu pak přiletěla vesmírná loď, velká jako kráva (což bylo nutné, aby se do ní asteroidy lépe trefovaly a mohly toho co nejvíc rozflákat - to se nám v Gravitaci osvědčilo a vydělalo balík). Narušilo mi to prožívání ledového příběhu a navíc mi všichni ti tydýti, včetně březí Evy a jejího černého Adama, byli úplně ukradení, jakkoli se snažili mě zaujmout hlubokomyslnými rozhovory a dvacetiminutovými, vysoce umělecky zádumčivými pohledy do blba, nebo na každý blbý šroubovák před tím, než ho při opravě použili. Popravdě, celou tu nesympatickou posádku a jejich nudné kecy ve vesmírné kleci by si náš neuvěřitelně vousatý polární medvědorežisér mohl strčit do... zpátky do knižní předlohy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli věrohodnému ztvárnění postavy trpící rakovinou zhubl herec George Clooney 13 kilogramů své váhy. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama