Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vic a Ingrid jsou spolupracovníci v jedné anglické firmě a mají spolu milostný poměr. Když Ingrid otěhotní a vezmou se, musejí žít v téměř nesnesitelných poměrech v domě Ingridiny matky. To je však pouze začátek jejich potíží. Tvrdá realita je pro jejich vztah těžkou zkouškou. John Schlesinger, jenž se proslavil Půlnočním kovbojem a Maratóncem, debutoval filmem, který není tak divácky vděčný jako jeho následující Billy lhář, ale i přes svou předvídatelnost dokáže strhnout mistrnou režií a hereckými výkony. Tento černobílý, po formální stránce skromný film, je považován za jedno z nejzdařilejších děl proudu "free cinema". Snímek vychází z britského sociálního realismu 60. let, kterému nechyběla nadsázka a ironie. Vážná témata jsou odlehčena typickým ostrovním smyslem pro humor a vyznění filmu je stále aktuální. Alan Bates - představitel Vica, se stal jedním z nejvyhledávanějších herců charakterních rolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Han22 

všechny recenze uživatele

Britský film o jednom vztahu. Realistický až do morku kostí - od seznámení, váhání hlavního hrdiny až po manželské problémy a tchýni. Nemůžu proti tomu říct ani slovo - postavy jsou uvěřitelné, herci slušní. Velmi náznakově dojde i na sex (ruka zhášející lampičku :D). Hlavní hrdina je možná trošku kokot, ale v podstatě je to mladík, nepřipravený na lásku a vztah. Problém je, že mě to nebavilo - u filmu se chci bavit, nechat se strhnout, tohle mě spíše přineslo depresi z toho jak je život na prd a únavu. Takže víc jak 3* dát nemůžu. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

John Schlesinger, jenž se proslavil svým PŮLNOČNÍM KOVBOJEM či MARATÓNCEM, debutoval filmem, který není tak divácky vděčný jako jeho následující BILLY LHÁŘ, ale i přes svou předvídatelnost dokáže strhnout mistrnou režií a hereckými výkony. Jestli rádi sledujete kompozice záběrů, způsob svícení a práci s více plány najednou či mimoobrazovým polem, TAKOVÉ MILOVÁNÍ je film pro vás. Dovedete-li ocenit a docenit realistické výkony herců, z nichž stojí za vypíchnutí především minimalistický a úchvatně úsporný Alan Bates, musíte tuhle dialogově vydařenou depresi zhlédnout (nejlépe bez simultánního překladu). ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála starších filmov, pri ktorých ma pamäť nesklamala a mohol som mu ponechať pôvodné hodnotenie. Na prvý pohľad obyčajný film. Nevľúdne domy, sychravo, chlad, život udávaný hromadnými nástupmi do práce a odchodmi z práce, povyrazenie v krčme alebo tančiarni a medzitým zamýšľanie sa, či takto má vyzerať život. A predsa film, ktorý aj vo chvíľach, keď sa na plátne nedeje nič svetoborné, provokuje k úvahám, či vtedajšie problémy mladých ľudí nie sú čiastočne aj problémami súčasných mladých ľudí, ibaže v iných podmienkach. Na prvý pohľad obyčajný film. Ale aj Formanove filmy a iné filmy z tohto obdobia sú na prvý pohľad obyčajné. A predsa je pri nich možné stráviť takmer dve hodiny bez pocitu, že boli premárnené a bez pocitu, že sa pozeráme na film pre pamätníkov. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne minimalisticky natoceny film o vztahu dvou mladych lidi. Tapajici Vic, ktery se hleda jak v zivote, tak v manzelstvi s naivni Ingrid, resi rozpor mezi laskou, touhou po svobode, zabave. V tomto " boji " se zivotem mu nijak nepomaha ani souziti s tchyni. Schlesinger v tomto filmu skvele vykreslil pocity obou hlavnich postav, jejich problemy i touhy. Vyborna kamera a Alan Bates, film ma atmosferu a doporucuji ho vsem! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jednoduché, zrozumiteľné, čisté, úprimné a optimistické. filmársky vyzreté (jedná sa pritom o debut), herecky presné. scenáristicky sústredené. čo do vyznenia komorné, ale po poctivom zamyslení sa hlboké=pravdivé. nenápadné, no predsa v čomsi generačné a zároveň univerzálne. v malom spĺňa všetky atribúty veľkého filmového príbehu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu si Vic (Alan Bates) a jeho kamarádi prohlíží časopis s dívkami nahoře bez. Toto byla jedna z prvních scén britské kinematografie s obnaženým ženským poprsím. (D3VIL)

Reklama

Reklama