Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

Alouette 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle skandinávský horor se mnou pěkně zacloumal. Ida s rodiči a svou autistickou sestrou se přistěhují do bytu na sídlišti. Seznámí se ještě s chlapcem a holkou a hrají si spolu, jak to u takových děcek bývá. Najednou se u nich objeví nadpřirozené schopnosti a tak jejich hrátky dostanou jiný rozměr. Bohužel jeden z nich je psychicky nevyrovnaný a své schopnosti zneužije k dosti znepokojivým účelům. Na začátku mě znepokojovalo chování těch děcek. Hlavně malá Ida, která byla doma tak trochu ve stínu své sestry, která potřebovala neustálou pozornost rodičů, byla na pěst. Vlastně první polovinu filmu se díváme na takové psychologické drama a pak se film přehoupne do mysteriózního psycho hororu. Napínavý to bylo jak prase a tím že tu šlo o děti, stal se film celkově hodně znepokojivým. Dobře to na nás ti seveřani ušili! V jiných recenzích je zmíněno něco ve smyslu dětských X menů. Já bych to k nim ale nepřirovnával, protože pak byste vy, kteří jste film ještě neviděli, mohli čekat něco jiného. Tenhle film pro každého nebude. Pokud máte ale rádi severské filmy, originální námět, slušné herecké výkony v dětských rolích, tak vřele doporučuji! Jelikož jsem tu několikrát zmínil slovo znepokojivý, tak u mě má jednoznačně 9/10! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

To je krásný příklad toho, co nemám rád. Nevím, zda dát plný počet nebo čistou nulu. Děti to zahrály skvěle, má to perfektní „hudbu“, a kamera si občas pohraje. Na druhou stránku je to strašně pomalé a roztahané. Musím přiznat, že jsem se místy nudil. Takže dám čistý průměr a je to.   Ještě bych rád dodal, že to, co je zde uvedeno jako chyba chybou není. Je to tak natočeno úmyslně, stejně jako některé další záběry z pohledu děvčátka Aishy.      ** A PŮL ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sídlištní akvárium a v něm žahavé doteky medúzky indické vs. čisté dětské duše, co uměly zastavit před prahem temnoty. Plus za finále westernového charakteru, přesvědčivé dětské herce a vyhnutí se průvodním jevům, které přináší zmutovaní Kentové pubertální věkové kategorie, nicméně zůstává pocit, že to pomalé hoření za liknavých pohybů kamery mohlo v kratším čase vzplanout intenzivněji. A teď se vás zeptám, milánkové. Je horší boj s nadpřirozenými silami, nebo s lhostejností..? ()

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád horory, mám hodně rád thrillery a drama nejsou špatné ale tohle je velmi špatná kombinace. Tenhle horor je prostě hodně špatný... Je strašně moc zdlouhavý a tak moc nudný. Nechápu kdo tento horor dělal, hádám že člověk který dělal samé drama a o hororech vý úplný hovno. Pokud se tento film někomu líbil tak ať se mu líbí, já mám prostě jiný názor na tuhle pro mě sračku. Příběh je docela zábavbý, ale fakt hodně zdlouhavý, postavy jsou nesympatické, hudba je docela ok, atmosféru tento film má docela dost slabou, napětí je zde jenom jednou, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela povedená. No pro mě fakt sklamání protože když jsem viděl to hodnocení 65% tak sem si říkal že to bude nejmíň docela kvalitní horor a dostanu úplnou sračku která se pro mě stala jako jeden z nejhorších filmů které jsen kdy viděl. No za mě 0,5/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty s mámou byste něco takového nikdy neudělali, že ne?“ - „Neudělali! Ido, samozřejmě, že ne! Neměla bys tak přemýšlet. Samozřejmě bychom ti nikdy neublížili. Víš…její matka byla nemocná, měla…bludy v hlavě.“ Jenže proti bludům v hlavě se těžko brání, když vám je tam někdo nečekaně nastrčí…Režisér Eskil Vogt mě zaujal už svou prvotinou Slepá. Od Neviňátek jsem tedy čekal podobně neotřelou podívanou. A dostal ji. Není to přímo horor, ale to znepokojení diváka, kam až dítka (především tedy Ben) mohou zajít, narůstá. Už zhruba po hodině film navíc postoupí na novou úroveň zla (soused), která ale snímek posune někam, kde předtím nebyl, i co do pravidel samotného fikčního světa. Vůbec to fungování schopností dětí v tomto dílku občas hapruje, což je škoda. Kapitola sama o sobě je pak závěrečný epický (ne)souboj, který ale má cosi do sobě přesně v téhle podobě (s reakcemi ostatních dětí). Celkově ovšem tenhle film díky místy mrazivé atmosféře a dost zajímavému pojetí nemám sílu strčit do průměru, takže dám ještě slabší 4*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama