Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norové si půjčili jádro z Kroniky, hlavní role obsadili skvělými dětmi a servírují divákům extrémně pomalý, ale atmosfericky brilantní thriller s příměsí hororu, který postupem času víc a víc zalézá za nehty. Holt, když se umí pracovat s atmosférou, tak není třeba velkých efektů a bohatě stačí jen upřený pohled a trochu té chvějící se země...70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nadmíru znepokojivý severský temný úkaz, který hodně těží z velmi originálního nápadu a svojí surovou atmosférou potěší ne jednoho milovníka studených dramat. Vidět to někde na festivalu v plném sále, určitě dám aspoň ty čtyři, nicméně na to, jak je to příběhově vlastně poměrně prázdné a nedynamické, je ta téměř dvouhodinová stopáž s ohledem na extrémní slow burn tempo hodně na škodu. Takhle jsem měla co dělat, aby mě to neukolébalo, ač mě to vlastně bavilo. Ostříhat to o ty utahané scény před samotnou "akcí" a dát tomu trochu spád, jistě by se mi to vrylo pod kůži ještě víc. Tímhle stylem je to pro mě taková pěkná trojka, která by ovšem neměla upadnout v zapomnění. ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Viděli jste Srbský film, Grotesque nebo Zkažená mládež?! S největší pravděpodobností bych tento film zařadila přesně do této kategorie otřesných snímků. V prvních zhruba dvaceti minutách filmu jsem pocítila neskutečný záchvěv hrůzy, kdy jsem byla nucena, doslova, zavírat oči a hlasitě prosit, aby to skončilo. Tohle se, přátelé, stává pouze ve výjimečných případech, kdy režisér absolutně nezná žádné skrupule a s divákem má nula soucitu. Některé scény byly opravdu těžké sousto, obzvlášť tedy ta první, kdy jsem sbírala veškerou svou odvahu film vůbec dokoukat do konce. Popadl mě svíravý pocit na hrudi, a obavy, že se počínání ve filmu bude opakovat, trvaly snad celých 117 minut. Abych se vyhnula posttraumatické stresové poruše se slovy „Teď opravdu nemohu jít spát nebo budu mít noční můry “ (které jsem měla i přesto, jen si ale stěží vybavuji přesný děj), byla jsem nucena si po skončení tohoto filmu podívat na malinko "klidnější" snímek. Překvapuje vás tedy potom určitě, že hodnotím film 4*. To proto, že děj vyzobrazuje skutečný krutý život a některé reálné situace, ze kterých je nám zle i v našem skutečném světě, nikoliv jen na obrazovce, když nepomyslím na fakt, že tady všechno vznikalo malinko jinak. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Mame tu jednu eritrejku s lezema na ksichtě, pak jednoho nesypmatickýho malýho pakistance (ani mi nemusí nikdo napovídat co mi tím scénàř chtěl říct), dále jednu ukňučenou autistickou švédku, ze který jsem během sledování dostával tiky a nakonec jednu snad normální švédku. Vrcholem celého filmu byla zabitá kočka, prasklý kmen v lese a levitace kamenů. Na dvě hodiny dýlky? Sorry ale to je mi dost málo. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, surové a nepříjemné drama s několika nepříjemnými scénami, ale také občas až mrtvolně pomalým tempem, které hlavně z počátku dokáže lehce ubít. Na druhou stranu i přes trochu štědřejší stopáž se daří atmosféru šponovat a diváka vtahovat, za což kromě jiného muže i vynikající casting dětských tváří, jímž se skvěle daří prodávat paranormální naturálnost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama