Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak toto je riadna dávka originálnej, Nórskej “sprchy” na úkor maloletých. Povinne odvysielať o 20:00 na pojebanej RTVS, nech mnohí rodičia precitnú v “realitu”, čoho sú NAOZAJ (podaktoré) deti schopné. Tá originálna premysa, ktorú vsunuli do deja, v tomto prípade na jednej strane potešila, nakoľko spravila z “De Uskyldige” niečo svojsky netradičné, no na tej druhej, samotný snímok trošku narušila, keďže dejovo výborne rozohratý úvod o zvrátenom zmýšľaní ratolestí odsunula do sféry, ktorá zrejme nie každého poteší. Za mňa je toto ale jedna z najlepších vecičiek za posledné obdobie, to bez debát .. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Mame tu jednu eritrejku s lezema na ksichtě, pak jednoho nesypmatickýho malýho pakistance (ani mi nemusí nikdo napovídat co mi tím scénàř chtěl říct), dále jednu ukňučenou autistickou švédku, ze který jsem během sledování dostával tiky a nakonec jednu snad normální švédku. Vrcholem celého filmu byla zabitá kočka, prasklý kmen v lese a levitace kamenů. Na dvě hodiny dýlky? Sorry ale to je mi dost málo. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Seveřani mi sice nepředložili horor ale i přesto se mi to co mi naservírovali líbilo. Kromě začátku, film provází taková lehce mrazivá a nepříjemná atmosféra, která mě udržovala v napětí a já jen čekal co se bude dít dál. Na 5 hvězd to sice není ale solidní 4 hvězdy si tenhle film podle mě zaslouží. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nadmíru znepokojivý severský temný úkaz, který hodně těží z velmi originálního nápadu a svojí surovou atmosférou potěší ne jednoho milovníka studených dramat. Vidět to někde na festivalu v plném sále, určitě dám aspoň ty čtyři, nicméně na to, jak je to příběhově vlastně poměrně prázdné a nedynamické, je ta téměř dvouhodinová stopáž s ohledem na extrémní slow burn tempo hodně na škodu. Takhle jsem měla co dělat, aby mě to neukolébalo, ač mě to vlastně bavilo. Ostříhat to o ty utahané scény před samotnou "akcí" a dát tomu trochu spád, jistě by se mi to vrylo pod kůži ještě víc. Tímhle stylem je to pro mě taková pěkná trojka, která by ovšem neměla upadnout v zapomnění. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemálo krát použitá zápletka, kde malá skupinka ľudí zistí, že má určité zvláštne schopnosti. Postupne ich objavujú, testujú, naberajú dovednosti. Samozrejme príde ku klasickému zvratu, kedy sa niekto vydá na temnú stranu sily a začne škodiť ostatným. Čím sa Neviňátka odlišujú je skvelý detský casting (veriť sa dalo všetkým a všetko) a kulisy nórskeho sídliska. Najväčšie mínus je rozťahanosť. Minimálne polhodinu by išlo vyhodiť a príbehovo by som o nič neprišiel. Zároveň keď už mali odvahu zobrazovať detské násilie s bolestnými či až fatálnymi následkami, tak finále odprezentovali pomerne v kľude. Bol tu potenciál k skutočne hororovému rozuzleniu, ktoré mohlo dojmy posunúť o level vyššie. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama