Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lidi, kteří čekají zesměšnění a pozurážení Eurovize, budou zklamaní. (A někteří lidi cítí zjevně skutečně ostrou potřebu zaplnit svět kusem další negativity za každou cenu, i kdyby šlo o šíření hejtů na stupidní pěveckou soutěž. Jako by vynaložení energie na natočení celovečerního filmu o tom, že Eurovize je trapná, nebylo to nejtrapnější, čím by mohl dospělý člověk trávit čas.) Tenhle film je spíš poctou všemu směšnému, roztomilému i naivně optimistickému, co ta soutěž obnáší. Jde o film, který se velmi nebere vážně, a odpovídá tomu každá volba - vše je extrémním klišé a šablonou, jako Eurovize samotná, ale přesto má člověk pocit, že v tom je nějaké to srdce. Je to v důsledku absurdní film o absurdní soutěži, kde americký štáb žasne nad evropskými bizáry, ale já s ničím z toho neměl problém. Eurovize krásně demonstruje rozdíl v tom, kdy "neber to vážně" je omluva na všechny nedostatky, a kdy "neber to vážně" je záměrná volba naivních motivů. Snadno se dají porovnat špatně napsané a natočené české komedie, kde nic nedává smysl, a cílený optimizmus Eurovize, aby byl ten rozdíl patrný. Jasně - mohlo by mi vadit, že námět k hlubší reflexi evropské identity nebyl naplněn způsobem, aby vznikla hodnotná satira, ale opravdu má smysl to chtít od Willa Farrella? To cheesy finále dokonale funguje. Ten film tak moc chápe, co se děje, že dokonce použije Hoppípollu, aniž by to působilo nezáměrně směšně. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Filmová Eurovize je takový kočkopes. Vyloženě vtipných momentů tu až tolik není, parodie této bizardní soutěže je to tak napůl a některé scénky navíc působí hodně roubovaně, aby se Ferrell měl možnost alespoň trochu vyřádit. Na druhou stranu je tu několik momentů hrající vyloženě na vážnější nótu, stále roztomilá Rachel McAdams a slušný soundtrack, přičemž Husavik song bych bez váhání poslal rovnou na Oscary. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud by člověk chtěl, vypískat tenhle film by bylo velmi snadné. Jádro zápletky prošlo přes mnohokrát použitý scenáristický kopírák a některé dějové body, jako třeba činy a motivace zdejšího záporáka, byly opravdu extrémně nahodilé a napsané úplně na pěst. Přesto když sledujete ty mimózní charaktery Willa Ferrella a Rachel McAdams v honu za letitým snem a o severský přízvuk marně snažícího se Pierce Brosnana, musí vám celá ta outsiderská popová blamáž do jisté míry obměkčit srdce. Nenáročná, bezmyšlenkovitá a zároveň v pohodě sledovatelná hudební blbina, nic víc, nic míň. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodina bola celkom vydarená. Myslel som si, že vytvára základ pre hlavný tok zábavy. Bohužiaľ prišiel úplný obrat v dojmoch. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga nie je trefné parodovanie. Ide bohužiaľ o oslavu Eurovízie. A predovšetkým ide o nevydarenú komédiu kde sa často deje nefungujúca romantika, chvíľu sa trápne spieva a kde Will Ferrell predvádza Willa Ferrella. Trailer Vás naláka na zaujímavú paródiu a na miesto toho dostane mix komediálnych subžánrov, ktoré vôbec nedržia pokope. A aby toho nebolo málo, tak Vás to celé ubije dvojhodinovou minutážou. Jedna hviezda je za spomínanú cca polhodinu a Rachel McAdams. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už před zhlédnutím mi bylo jasné, že to nebude žádné veledílo, ale 3* film. Na Eurovision jsem se několikrát koukal, bavilo mě to, ale jakmile začali vyhrávat divné kreatury lidí (žena s vousama, politické vítězství Ukrajinky atd.), tak jsem to přestal sledovat. Tento film je takový průměr, upozorní diváky na to, že existuje soutěž Eurovision, zároveň nabídne solidní příběh, krásnou Rachel McAdams, ovšem nesympatického Willa Ferrella. Je to taková podivnost za 3*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Meno "Lars" nie je veľmi bežné na Islande. V severských krajinách ako Nórsko, Švédsko, či Dánsko je však bežné. Taktiež priezvisko "Erickssong" by bolo na Islande "Eiríksson", "Sigrit" by bola "Sigríður", a "Ericksdottir" by bol "Eiríksdóttir". Meno "Helka" by bolo "Helga". (belinko)
  • Pesnička zobrazená ako fínska nominácia je aktuálna pesnička "Fool Moon" od britskej indie kapely Anteros a Will Ferrel ju vybral do filmu sám. Kapela nemohla uveriť, že bola požiadaná o účinkovanie vo filme a spevák si celý čas myslel, že je to len vtip. (belinko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno