Reklama

Reklama

G. I. Joe: Snake Eyes

  • USA Snake Eyes: G.I. Joe Origins (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (169)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celkem mne zaujalo, jakým způsobem tvůrci přepsali nastíněnou historii všech hlavních postav předchozích filmů. Což samo o sobě působilo celkem dobře a již jsem na neustále uměny z komiksů zvyklý, ovšem hlavní motiv o pomstě byl jako přes kopírák a hlavní hrdina křečovitě držíce se své absurdní cesty většinu filmu vypadal jako naprostý pablb. No, byl mi zkrátka mnohem sympatičtější když vůbec nemluvil. Na adresu tohoto filmu mám pouze jedinou kladnou poznámku a tou jsou propracované bojové scény z Japonského prostředí. V minulosti jsem byl moc spokojený s filmy z roku 2009 a 2013, ale tohle se vydalo trochu nešťastnou cestou a já nakonec zvažoval i dvě hvězdy, jelikož příběh byl průměrný, hlavní hrdina nesympatický a jeho motiv nepochopitelný.  V poslední řadě ještě Baronka, což byla pravděpodobně nejcharismatičtější postava jedničky ( Sienna Miller)  zde absolutně nesplnila mé požadavky a vážně nechápu jak do role mohli obsadit asiatku. Kdyby aspoň vypadala dobře, ale tohle (Úrsula Corberó).... Nakonec 3 hvězdy, ale velké zklamání. 52% PS: Ačkoli byl v soubojích celkem neschopný, Strom Shadow byl opět nejcharismatičtější postavou celého filmu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Iko Uwais jediný vypadá živý z masa a krve. Zbytek obsazení bohužel vyfasoval operetní scénář, který se místo zábavy snaží o velké emoce. Akce je povětšinou dost směšná (jeden skok mezi nepřátele a tucet leží na zemi, Weaving s kuší), či sterilně umělá (dálnice), a povětšinou se jen tak máchá meči bez výrazné choreografie. Předchozí filmy byly o klukovském hraní si na vojáčky, tohle má být velké drama o zrození hrdiny. Bohužel je to až na občasné záblesky spíše nuda. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No toto bola taká blbosť. Kde začať? Pol dňa som kukal prvé dva diely, aby som bol v obraze. Po pár minútach, keď sa biely chlapec z filmov zmení na žltého v hlavnej úlohe som si pomyslel, že toto asi nebude tak úplne predbiehať filmy. Potom sa príbeh rozbehol a bolo to definitívne. Ide si to svojou cestou, je to zamerané na Ázijský trh ( žmuk Mortal Kombat ) a Snake Eyes je jednoducho had. Čo všetko mi vadilo? Málo dobrej a uveritelnej akcie, katastrofálny kasting, úbohé choreografie a miestami vykrádačky iných filmov (hrad, kamion s autami). Záverečná akčná scéna bola skôr na smiech ako kvalitné vyvrcholenie. Počas dvoch hodín sa tam viac kecá o mrtvých otcoch a keď príde na katany, tak je to nanajvýš úsmevné. Ako origin zmätočné, ako základ na budovanie nového univerza slabé a ako samostatný akčný film podpriemerné. 2 z 5 (CinemaCity Polus) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spin off série se vydává po linii zrodu jednotky G.I. Joe. A kráčí cestou akčnosti. V podstatě mu ani nic jiného nezbývá. Originálními motivy a nepředvídatelnými postupy zrovna moc nehýří. Muž s přezdívkou Snake Eyes je jako malý chlapec svědkem vraždy svého otce a od té doby v něm hlodá myšlenka na pomstu, což samozřejmě není vůbec originální. Následuje skok do současného Los Angeles. Snake Eyes je tulák a bitkař v podzemních kontaktních soubojích, má však smysl pro čest a spravedlnost. Film se nezabývá, co celá ta drahná léta vlastně dělal, čím se živil a jak se vypracoval v tak dokonalého rváče. Po jedné z vyhraných bitek za ním přijde tajemný muž, je to mafián, který ho naláká do svých služeb. Ve stejné organizaci pobývá i Storm Shadow, budoucí ikona G.I Joe. Ten se náhle ocitne v nemilosti mafie a Snake Eyes mu zachrání život. Oba organizaci opustí a odeberou se do klidné oblasti prastarého válečnického klanu, kde se vyznávají hodnoty lidskosti a čestnosti. Touha po pomstě je i nadále aktuální. Předchozí dva filmové příspěvky, nad kterými stále bdělo jejich mateřské Hasbro, nepřipustily násilné a brutální vyznění, což by se u tohoto spin offu přímo vyžadovalo. Nejednou je naznačeno, že by nepřístupný rating filmu slušel. Yakuza, bojová umění, kontaktní bitky, zatvrzele pomstychtivý hlavní hrdina - to je slušný materiál pro drsnou až brutální mlátičku, ovšem více krve vyroní do tamponu padesátiletá panna, které ještě nevyschl průtok. Když je film korektní, je nutno přijít se sličným dámským osazenstvem, které sice stojí poměrně v pozadí, je však jistým zpestřením a nepostradatelnou složkou filmu. Samara Weaving a Úrsula Corbero jsou zdatné ženské hrdinky, a i když obě stojí na opačných stranách svých zájmů, najdou kompromis ke spolupráci. Celý herecký ansámbl byl veskrze přijatelný. Spolehlivý režisér Robert Schwentke určitě nesklidí maximální ovace stran inovace akčních scén. Vlastně ani o žádnou akční revoluci neusiluje. Když se jeho hrdinové neohání meči a hbitými chvaty, nastoupí na scénu obří podzemní (CGI) anakondy, jejichž výskyt sice působí poměrně nepatřičně, přinejmenším se jedná o osvěžující prvek. Už se zdálo, že filmová dílna G.I Joe zůstane uzavřena. Její opětovné otevření sice neukázalo nové režijní a invenční možnosti, šlo hlavně o neutuchající akční zábavnost, kterou série stále vládne. 8/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Původní dvojici filmů jsem vyloženě protrpěl - umění stvořit něco tak neskutečně přeplácaného a zároveň nudného se jen tak nevidí. O to víc mě Snake Eyes příjemně překvapil tím, jak se drží při zemi a do digitálních omalovánek spadne v rozumných mezích až v poslední půlhodince. Jinak je to klasický akční výplach s tradičním průběhem, zasazený v takovém tom jakoby komiksovém světě, kde je úplně normální a nikdo se tomu ani nediví, že mu na pozemku v díře žijí tři obrovitánské anakondy. Obrazově je to moc pěkné, akce taky solidní a rozvážnější tempo v jindy obvykle hektických blockbusterech vždycky vítám. Vlastně bych se i vsadil, že kdyby byl tenhle film zasazen do MCU, místo jakési Cobry by tam G.I. Joe resp. S.H.I.E.L.D. bojoval proti Hydře, tak by měl Snake Eyes jakožto typický superhero/supervillain origin hned o 20 % víc. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení započalo 15. října 2019 v kanadském Vancouveru. V lednu 2020 se pak štáb přesunul do Japonska a točilo se v Tokiu. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme sa objaví mnoho vozidiel značky Hyundai, ale zaujímavé je to, že od roku 2021 už v Japonsku nie sú žiadni predajcovia menovanej značky. (MikaelSVK)
  • V predchádzajúcich dvoch filmoch hlavný hrdina Snake Eyes nepovedal ani slovo. V tomto filme je táto postava zobrazená aj ako hovoriaca. (MikaelSVK)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

09.04.2021

Studio Paramount Pictures opět lehce zamíchalo svými daty premiér a největšími postiženými snímky jsou tentokrát Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7. Nově se tedy pokračování legendárního Top… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno