Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (150)

Updated_Cake odpad!

všechny recenze uživatele

Prvními problémy s tímhle filmem jsou problémy od scénáře, přes herecké výkony až po atmosféru obecně. Tvůrci prostě znásilnili jeden z nejvíc odolných a jednoduchých příběhů a dokázali z toho udělat nudné peklo. Druhým mým problémem je český dabing. Nemám absolutně nic proti dabérům nebo jejich výkonu, ale jejich hlasy se minimálně z poloviny absolutně nehodí k postavám, které dabují. Připadalo mi to, jako kdyby byl rok 2000 a na dabing se sháněl prostě kdokoliv, kdo zrovna mohl. Není to chyba dabérů ale toho, kdo ten dabing zařizoval... Obecně je film gigantické zklamání. Už nějakou chvíli jsem neviděl, že by někdo dokázal takhle dobře potopit blbuvzdorný příběh. Od scénáře, přes kostýmy až po herecké výkony. Koupíme kameru v Kauflandu, pojedeme na tábor, babička ušije kostýmy a můžeme dát dohromady něco podobného... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká co chce, já byl touto francouzskou komedií mile potěšen. Ano, Gérard Depardieu je prostě lepším Obelixem, ale to nic nemění na tom, že jsem se často fakticky nasmál jednotlivým vtipům. Není to žádná áčková klasika, která by udělala díru do filmového nebe. Je to ale pohodová komedie, kterou si v budoucnu rád připomenu u víkendového oběda. 65% ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix a cestování do Číny se mi zdál jako hodě dobrý nápad, jenomže proč to vypadá jako nějaká parodie? Efekty tu jsou jednoznačně nejhorší a příběh je totálně padlý na hlavu. Změna postavy Obelixe a opět Asterixe mi nepřišla tak špatná, ale prostě to předchozí obsazení mi dávalo něco více. Jsem proti modernímu audio-vizuálu, takže mi chybí středověká hudba jako v prvním díle, ale třeba We Will Rock You - Antivirus Edition bylo docela vtipný, nebo třeba Kung-fu Fighting též. Finální bitva ale byla asi nejhorší z celé série. Celkově se jedná možná o nejhorší díl, ale nějaká zábavnost v tom určitě je a já se někdy dost pobavil. Mé hodnocení: 4/10 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix je Asterix a Obelix je Obelix……animovaní i hraní……dají si lektvar (vím, že Obelix nemusí), sem tam praští nějakého Římana, povečeří divočáka a tak pořád dokola a je jedno jestli jim u toho sekunduje Kleopatra nebo Caesar či se zrovna nachází v Římě, Řecku a nebo jako v tomto případě v Číně. Takže ono v tomto případě není zase tak úplně ouvej. Co však bolí, jako připínáček v botě je český dabing (za což Francouzi nemohou) a příšerný casting (za což Francouzi mohou). Příběh sám o sobě už je takovou galskou klasikou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Guillaume Canet si chtěl nejdřív zahrát římského diktátora Julia Caesara (Vincent Cassel), ale nakonec ho jeho kolegové přemluvili, aby se ujmul role galského válečníka Asterixe. (Krtek123)
  • Ve filmu si zahrálo i pár hudebníků. Angèle, která si zahrála Falbalu, se živí jako písničkářka, Laurent Borel (Asymétrix) pracuje jako hudební skladatel a Olivio Ordonez (Abdelmalix) je rapper. Angèle je navíc druhá herečka, která ztvárnila Falbalu. Před ní si Galku zahrála již Laetitia Casta ve filmu Asterix a Obelix z roku 1999. (Krtek123)
  • Madeline Fontaine vyrobila kostýmy pomocí barviv, jejichž výroba se datovala do Galořímských dob, aby vypadaly autentičtěji. (Krtek123)

Reklama

Reklama