Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* fantasy pohádka, která je plná mystiky a krásných myšlenek o propojenosti s přírodou a svobodě. To všechno zabalené do líbivého kabátku s okouzlující animací. Takový protipól jednotvárných a humorných animáků od Pixaru nebo Dreamworksu, které nedokážou ani z poloviny vybudit tolik emocí jako filmy Tomm Moorea. Nakonec dávám plný počet hvězd, protože nic lepšího v posledních letech jsem neviděl. Doporučuji všem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Až na nadbytečně pozitivní happyend je to nádherná a silná podívaná, vynikající i po výtvarné stránce, která nese spoustu vlastních informací, včetně sociálně kritických, a také svébytný vtip. Kdyby se odvážili méně šťastného závěru, byl by to zářez napořád, ale dá se to odpustit. Jinak od Tomma Moora doporučuji i dřívější Píseň moře. *~ ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechny předpoklady k tomu, abych ho miloval. A dost velkou šanci mě rozbrečet. Místo toho jsem sledoval zdlouhavou, nenápaditou, do sebe zahleděnou (pravděpodobně studiem zkurvenou) vykrádačku všeho možného, která mě emočně nechala naprosto chladným. Mononoke bez koulí a rizika, která do sebe míchá Rebelku, Hodného dinosaura, Pocahontas a bůhvíco ještě. Od tvůrců Písně moře bych čekal víc. Mnohem víc. PS: TEN VIZUÁL JE SAMOZŘEJMĚ NAPROSTO KOUZELNEJ! I když i tady musím říct, že jednotlivé obrázky jsou lepší pohyblivého celku. Hodnocení lehce ovlivněno zklamáním, ale pro mě je to prostě mezi 2 a 3 *. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když i u animovaného filmu, kde jednu z postav nadaboval Sean Bean, čekáte, že jeho postava zemře... Ale žerty stranou, protože tohle byl snad jeden z nejpůsobivějších animáků mého života, kam se hrabou pixarovky posledních let. Tvorbu Tomma Moorea neznám, takže jsem si na neotřelou animaci musela chvíli zvykat, ale byla jsem bohatě odměněna hlubokým lidským příběhem doprovázeným nádhernou hudbou. Ach. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pokud to vezmu čistě po příběhové lince, tak tu máme takový klasický příběh soupeření člověka s přírodou, jako v Princezně Mononoke. Pokud ale vezmu v úvahu tu animaci, tak to bylo skvělé. Ta zde dělá obrovskou přidanou hodnotu. Navíc tu nezabijí Seana Beana. Ne vážně, v době kdy je 3D animace něco hodně běžného si dát práci a stvořit toto, to chce klobouk dolů. A díky tomu tento snímek vybočuje z řady! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama