Reklama

Reklama

Divize

Trailer

Obsahy(1)

Rio de Janeiro roku 1997. Každý měsíc dochází k 11 únosům. Lidé jsou vyděšení. Policie je bezmocná a vláda si neví rady. Rozhodnou se proto podniknout riskantní krok a povolat do boje proti této epidemii zločinu dva kontroverzní agenty - neúplatného důstojníka Mendonçu, který má na svém kontě více než 100 mrtvých, a zkorumpovaného policistu Santiaga, o němž je známo, že vydírá zločince a inkasuje od nich peníze. Ti dva svými pochybnými metodami přebírají kontrolu nad speciálním oddělením únosů. Rázem se ocitnou tváří v tvář mocné, zkorumpované a smrtící mašinérii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

mira007 

všechny recenze uživatele

Rio v roce 1997 s kulminací zločinu na vrcholu a při únosu dcery kandidáta na guvernéra jsou povoláni dva policisté jejichž metody jsou nad rámec běžného postupu - jeden tak poctivej, že po něm je spousta mrtvých podezřelých a druhej se zkušenostma z oblasti únosů, protože sám unáší drogový dealery a vydírá je. Brazilský drsný film se spoustou akce komandos ve slamech, dobrý casting, story údajně dle skutečnosti, ale nějak to nemělo spád, nebylo to úplně přehledný a chyběl tomu větší tah na branku. ( a brutálně mne iritovali na začátku ty zpomalený záběry). K tomto tématu je naprosto nepřekonatelná Tropa de elite s Wagnerem Mourou jako velitelem jednotky Bope z roku 2007. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

gangsterka která strčí ty americké klidně do kapsy.Dosti tomu ubíral herec v roli Mendocy.Hrál toho grázla s takovou vervou až přehrával.Žlutý filtr na kameře ani nebudu komentovat.Santiago bojovník -  podobnost se Šlachtou bojovníkem ?:-)Temné kouty Ria=chudoba ,násilí.Žádné lítačky všechno reálné.To vždy oceňuju dosti vysoce i když třeba scénář drhne. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kriminálka v ktorej idú po krku gangu únoscov z Brazílskych slumov. Je to strašne dlhé, ukecané a hnedé. Snaží sa to o syrovú atmosféru, ale je to skôr nudné a občas aj neprehľadné. O akciu tu vôbec nejde. Tých pár občasných výstrelov nestojí za reč. Už som videl oveľa lepšie filmy z tohto prostredia. 5/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Divízia poskytuje skvelý náhľad do vnútra brazílskeho veľkomestského slumu. Je plný zbraní, ozbrojených kriminálnikov, pirátskych katolíckych rádií, blízkosti hučiacich vlakov, úzkych nebezpečných uličiek. Opustené sklady a byty ukrývajú zločinecký kontraband, či unesených ľudí. Polícia vyšetruje, strieľa, no aj korumpuje. Výkupné za unesených pochádza z čiernych fondov politických strán. Organizátori najkrutejších únosov sú bývalí elitní policajti, sami spolupracujúci so špičkami súčasnej polície. Tá síce dosiahne úspechy, no za cenu špinavo-krvavých kompromisov. Snaha tvorcov preniesť na diváka tento pocit. Aby si každý zvykol, že polícia je síce skorumpovaná, ale ľudia v jej radoch majú výsledky. Čiže ide o snahu dosiahnuť stotožnenie diváka s daným stavom. Niet divu, veď film finančne dotovala brazílska vláda spoločne s významnou brazílskou bankou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo mojí únavou, možná něčím jiným, každopádně Divize mi hned od začátku nesedla. Za prvé jsem měl trochu binec v těch jihoamerických jménech, za druhé v těch opálených opocených obličejích a pak jak se zdálo, zkorumpovaní byli skoro úplně všichni... Navíc já nemám rád takové ty rádoby drsné pohledy hrdinů na sebe než se jde do akce a obzvláště u policistek. Přijde mi to spíše dost srandovní. Akce ve filmu nebyla špatná i když mi některé záblesky od zbraní přišly digitálně dodělávané. Ale oproti tomu zase bylo vidět svítí trasírky střel a když to někdo schytal, většinou neřekl au a nespadnul na kolena aby se moc nepraštil, ale odletěl mu kus hlavy což se v reálu stává.  To, že byl film točen podle skutečných událostí mne nechávalo chladným. Pár věcí z těch jejich slumů, kde stěny leckdy dělají jen igelitové plenty jsem už viděl a toto patřilo k tomu slabšímu. Žít tam, to musí být mazec. Bohužel podobné se brzy bude dít i na severu Ameriky, protože nápady jako zrušit policii a používat místo ní psychoterapeuty, případně jí omezit rozpočty vedou k odchodům  a masívnímu úbytku strážců pořádku, kteří se na to mohou zvysoka vyprázdnit... A kriminalita strmě stoupá. Nesmíme dopustit aby se to dostalo i k nám...  Dávám za 3 křesťanské rádio relace. * * * ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama