Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek

  • USA King Richard (více)
Trailer 3

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (245)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Povedené sportovní drama, které o to více ocení fanoušci tenisu. Pozoruhodný příběh dvou sester, které se vypracovali až na vrchol a to z velké části díky muži, který za nimi stál, cepoval je a podporoval je. Solidně zahraná záležitost, která vkusně zpracovává tento příběh i rasové problémy s ním spjaté. Will Smith toho oscara chce, ale občas až moc tlačí na pilu. Přesto jsem se do příběhu sester a rodiny krále RIcharda zažral a ke konci. jsme byl velmi napjatý. Jen to mohla být trochu větší emocionální horská dráha, místo velkých obratů emocí, jsem dostal jen takové lehké vlnění. Zároveň mi přijde trochu škoda, neukázat věci trochu více z perspektivy Sereny, aby i ten finalní moment a proslov k ní, lépe fungoval. Příjemná podívná o rodině a o tom, že cílem každého rodiče by mělo být, aby se jeho děti měli lépe než on! 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Skvělé životopisné, sportovní drama s ještě skvělejším Willem Smithem, který to zahrál opravdu prvotřídně! Dlouhou dobu se mi do tohoto snímku nechtělo, ale paradoxně mě na to nalákal ten oscarový konflikt, kdy dal Smith Rockovi facku. ;) Nyní k filmu. Dějově je to jednoduché, ale to vše okolo je dobře zvládnuté, že jsem se nemohl ani nudit či hledat nějaké chyby. Will Smith zde měl dobrou roli, kterou zvládl bravurně. Všechny jeho dialogy byly upřímné a od srdce, i když se chováním, svojí upřímností od ostatních odlišoval. Působil jako přísný otec, ale sakra milující. I vedlejší postavy byly fajn včetně jeho filmových dcer, manželky nebo Jona Bernthala. Není to chladný počin, emoce se zde určitě najdou. Stopáž je dlouhá, ale já bych si ještě přál, aby byla delší, ale co už. Víc k tomu asi už podrobněji nenapíši, každému to nemusí sednout tak dokonale jako mě. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

I když se moc snažím být při sledování filmů objektivní, mívám prostě vždy problém s hlavními hrdiny, se kterými nějakým způsobem morálně nesouzním. Někdy si takové postavy získají moje sympatie svým charismatem či smyslem pro černý humor (jinak bych se asi nemohla dívat na žádnou gangsterku), někdy ale ne. Tenhle snímek pro mě bohužel spadá do druhé kategorie. Životopisný snímek vypráví o Richardu Williamsovi, který připravil neprůstřelný tréninkový plán pro své dvě talentované dcery (dětí měl daleko více) a díky své houževnatosti a vytrvalosti z nich skutečně vychoval jedny z nejlepších tenistek v historii. Film je výborný ve vyobrazení tréninkových scén i samotných zápasů (těch ale bohužel není mnoho), jeho hlavní protagonista je ale prototypem ambiciózního otce, který bere své dcery hodně zkrátka a následně je po vyhraném zápase okřikuje, aby se o výhře už nebavily. Neštítí se v různých etapách filmu lhát a podvádět lidi, kteří by jeho dcerám mohli potenciálně pomoci. Jeho úsilí sice přineslo kýžený výsledek, ale co si budeme, Venus a už vůbec ne Serena nejsou zrovna vzorem ctnosti a sportovního chování. Na film se ale koukalo dobře, to zase ano. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tenisová historie napsala mnoho velkých příběhů, ale trnitá cesta sester Williamsových až na samotný vrchol žebříčku vyčnívá v tolika ohledech, že filmová pocta musela přijít. Richard je sice vykreslen v lepším světle, než by ve skutečnosti měl být, jeho plán však strhne každého sportovního nadšence. Serena vládla ženskému tenisu jednu celou dekádu, ovšem ten první a nejtěžší krok musela udělat Venus. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě až překvapilo, jak moc mě příběh slavných tenistek – sester Williamsových – bavil. Tenis mám rád, hlavně teda, když na kurtu běhají Češky. Co Vám budu povídat, je to balzám na duši. Na Venus a Serenu jsem třeba tolik nekoukal, ale musel bych být velkej ignorant, když bych ten jejich příběh neznal. Ono pozvednout dvě hodný holky z černošského ghetta a proslavit je na tenisových kurtech celého světa je něco, co si za pozornost rozhodně zaslouží. Osobně jsem za ty léta o jejich tátovi slyšel všelicos, ale podání Willa Smithe je přesně to, co jsem potřeboval, abych si to dokázal i představit. Velice pěkný filmový zážitek plný životopisných detailů. Takové mám nejraději. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Saniyya Sidney (Venus Williams), ktorá je ľaváčka a nikdy predtým tenis nehrala, stvárnila Venus Williams, ktorá je v skutočnosti praváčka. Jej vyčerpávajúci tréningový režim od pondelka do piatku zahŕňal prísnu diétu a cvičenie a mnoho hodín pozerania videí Venus, počnúc jej víťazstvami na veľkých turnajoch ako sú US Open a Wimbledon. (belinko)
  • Serena Williams v rozhovore s Jimmym Kimmelom potvrdila, že scéna, v ktorej jej otec predpovedá, že hoci Venus bude svetovou tenistkou č. 1, ona sa stane najlepšou tenistkou všetkých čias, sa skutočne stala. (lemonova)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach v USA, predovšetkým však v Kalifornii. (MikaelSVK)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama