Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek

  • USA King Richard (více)
Trailer 1

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

silentname 

všechny recenze uživatele

"King Richard" hodnotím ako dobre spracovanú životopisnú drámu. Kedysi som mal pocit, že životopisné filmy boli veľmi zaujímavé a vyhľadával som ich. Postupne som však začal mať pocit, že sa venujeme aj udalostiam alebo osobnostiam, ktoré mi nejako výrazne zaujímavé neprišli a filmy mali často potom podobnú chuť. A pôsobili vždy ako med pre filmovú akadémiu. Pri tomto filme tie pocity našťastie nemám. Nenudilo ma to, nepôsobilo to pateticky, nemalo to veľmi výrazné hollywoodske momentky a okrem toho je to podané celé z úplne iného uhla, ako by sme možno chceli. A okrem toho by som povedal, že v porovnaní s ktorýmkoľvek iným filmom, v ktorom som mal možnosť sledovať tenis je tento ten najlepší. Filmy ako "Love-40alebo "Battle Of The Sexestotiž nemali v sebe dostatočne zaujímavý príbeh a dostatočne kvalitnú dávku srdca. Pričom tu som mal pocit, že tie momentky tu boli. A sú veľmi dobre zachytené. Som tiež rád, že dáva dobré lekcie do života (scénka kde sú Venus s otcom na kurte a rozpráva jej o svojom otcovi je moja absolútne top scénka), napriek dlhému času ma to nenudilo a nepustil sa do žiadnych temnejších vôd, hoci to tak spočiatku vyzeralo. Obdivujem film, som rád, že som ho videl a držím palce Willovi Smithovi v jeho ďalšom projekte. Hodnotenie: A ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnuté filmové řemeslo o trnité cestě plné odříkání ze dna až na absolutní vrchol. Tak asi nějak takto lze v několika slovech popsat snímek King Richard, který velmi podrobně mapuje brzkou kariéru sester Williamsových, snad těch nejznámějších tenistek na světě, za nimiž jako šedá eminence stojí jejich otec a jeho extrémně podrobný plán na úspěch. Snímek rovněž zaujme svižným scénářem, díky kterému Vám i delší stopáž poměrně rychle uteče. Zamrzí zde tedy pouze několik poměrně zbytečných scén, které výsledný dojem z celého počinu lehce kazí. Samostatnou kapitolou jsou zde pak civilní herecké výkony, z nichž markantně vyčnívá výtečný Will Smith (Oscar?), který si roli despotického otce a trenéra vážně velmi užívá. Co tedy dodat na závěr? Snímek King Richard je skvělým sportovním dramatem, kterému byste určitě měli dát šanci. Jako ucelená kapitola o životě těchto tenisových legend totiž funguje vážně více než dobře. Skvělá práce! (HBO GO) „Venus and Serena gon' shake up this world.” ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Vrcholový tenis sleduji od útlého dětství. K sestrám Williamsovým jsem si nikdy nevytvořil fanouškovský vztah, naopak mě většinou svým vystupováním i stylem hry iritovaly. Tento můj přístup se tak zákonitě promítá do tohoto snímku. Nemohu snést scénu o tom, jak je jejich otec učí pokoře. Nikdy jsem neviděl ani u jedné z nich náznak pokory před, v průběhu či po zápase. Vždycky si myslely a budou navždy myslet, že jsou nejlepší v historii, i když Sereně ten rekordní grandslam už nejspíše nevyjde. Kdyby někdo natočil film o Justine Henin nebo Patty Schnyder, budu zaujatý více. A Will Smith? Jde rozhodně o netradiční herecký projev v jeho podání, nicméně na Oscara se mi to zdá málo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenis, ale sestry Williams sú stelesnením toho, čomu som nikdy nefandil, hoci Serena je historicky asi najúspešnejšia tenistka (alebo skôr tenista) všetkých čias. Ich príbeh je idealizovaný, otec a jeho dcéry sú stvárnené pomaly ako svätí bojovníci, pritom zo zákulisia je známe,  že sa správali dosť hulvátsky a sestry aj priamo na kurte. A kráľ Richard bol v skutočnosti vždy autoritatívnou a bezohľadnou osobou. Na druhej strane pri hodnotení filmu treba vyzdvihnúť výkon Willa Smitha, ktorý predčil všetky ostatné atribúty snímku a právom je aktuálne najväčším favoritom na oscara. Konkurovať mu môže len Cumberbatch, ale rozhodne asi správna farba... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je parádna. Druhá sa už nesie v starých zaužívaných schémach tohto žánru. Preto ani to finále nie je také dych berúce ako by mohlo byť, lebo vlastne vieme, ako sa to celé skončí. Ale ak odignorujeme tento fakt, alebo ho prijmeme (záleží od vás) je to v zásade veľmi pútavý a veľmi umne vyrozprávaný príbeh (aj napriek tej šablóne). Saniyya aj Demi sú v úlohe Venus a Sereny perfektné. Čo ale najviac poteší je Will Smith, ktorému jeho úloha sadla. Všetko je v pohľade. Jeho chémia s Jon Bernthalom je skvelá. Film odsýpa a namiesto toho, aby vyslovene budoval napätie a nepríjemný pocit, snaží sa vyrozprávať poctivý príbeh o rodine, nádejí a všetkých tých hodnotových veciach. A to sa mu darí. Každopádne ten Willov výkon je určite tej oscarovej nominácie hodný. A dokonca mu prajem, aby ju premenil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Serena Williams v rozhovore s Jimmym Kimmelom potvrdila, že scéna, v ktorej jej otec predpovedá, že hoci Venus bude svetovou tenistkou č. 1, ona sa stane najlepšou tenistkou všetkých čias, sa skutočne stala. (lemonova)
  • Scénář k tomuto filmu se objevil na Black Listu 2018, kde se každoročně nacházejí dobře přijaté scénáře, které nebyly zrealizovány. (TheSpearCZ)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama