Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující nález utlučeného těla dívky přivede detektivy k podezření na syna místní pediatričky (Streepová) a jejího umělecky založeného manžela (Neeson). Zatímco se vyděšení rodiče snaží ze všech sil odhalit pravdu, musí čelit stupňujícímu se nepřátelství města přesvědčeného, že jejich syn je vinen. Film plný nečekaných událostí vás ohromí tím, jak se může v jediném okamžiku změnit život jedné rodiny... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (54)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $8,797,839Tržby Celosvetovo $8,797,839║ Ďalší z hromady filmov čo ostávajú v celkovom spracovaní niekde na pól ceste, veru veľká škoda je v prvom rade nevyužité tak kvalitné obsadenie ako je Streep, Neeson, Molina,... potom námet z prostredia súdnických sporov, točiacich sa okolo nejakých nešťastných vrážd, sa mi začínajú zdať nehorázne ťažké na spracovanie, lebo takmer za každým podobné námety dopadajú v konečnom výsledku rovnako a to pasívne vo výpovednom obsahu, či dosť nevýrazne aj v hereckom prejave čo z časti platí aj pre tento prípad. Chybou môže byť aj vedeniu filmu pod taktovkou režiséra Barbet Schroedera, ten jednoznačne nemá talent na lepšie skladanie príbehu do stabilnej kompaktnosti. Film sa dá pozrieť ale nič vo svojej podstate preborné nevypovie aspoň nič čo by sme doteraz už nevideli. /60%/ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se na film podívala a musím říct, že mám úplně jiné pocity než poprvé. Co si budeme, film táhne diváky hlavně díky hercům. Meryl Streep a Liam Neeson pohromadě? Splněný sen! Jen škoda, že se objevili v tak podprůměrném braku, kterým film bohužel je. Scénáristicky naprosto katastrofa, přišlo mi to jak trapná americká podprůměrná telenovela. Nedávám to ale za vinu Tedu Tallymu, obávám se, že chyba nastala už v samotné knize podle které je film natočený.edwadovi Furlongovi jsem nevěřila ani noc mezi očima, měli za mě vybrat úplně jiného herce, který by na první pohled nevypadal, že to udělal. Dvě hvezdy za Meryl a Liama, jsou skvělý, ale kvalita filmu je táhla hodně dolů. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny film a dost aj sudna drama, kde sa riesia veci ako otazka viny, zodpovednosti za ciny, podozrenie serifa ze jeden clen rodiny spachal trestny cin a verejne odsudenie zo strany malomestiakov. Streepova sice vie hrat, ale Furlong /Terminator 2 - Sudny Den/ uz vobec nie, Liam Neeson bol len do poctu a videl som aj Paula Giamattiho /Agent v Sukni/. Barbet Schroeder ako reziser teda tymto priemernym paskvilom rezisersky talent neukazal, ne, ne : 55 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dětská lékařka, umělec, dospívající syn a malá dcerka. Normální rodina s občasnými mráčky. Jenže pak se na sněhem zasypané zemi objeví mrtvé tělo dívky. To, co bylo předtím, už nemůže být stejné. U domu Meryl Streep a Liama Neesona se totiž objeví policie a hledá jejich syna, který měl být tím posledním, koho s mrtvou dívkou viděli. Zatímco matka má o nezvěstného potomka obavy, otec nelení a zničí vše, co objeví v kufru auta… První půlhodina je moc fajn, tvůrci se zajímají o vztah rodiny k pravdě a o její vyrovnávání se s tím, že všechno může dopadnout tak, jak si nepřejí. Místy vznětlivý otec chce syna chránit za každou cenu, naopak matka věří síle pravdy. Jak ale minuty plynou, mnohé se začíná sypat. Vnitřní morální konflikt rodiny je uchopený místy dost jalově, prvním výraznějším přešlapem je návštěva syna rodiči ve vězení pro mladistvé, hned ji následuje synovo přiznání souvislostí u večeře… Dramatičnost příběhu tak v mých očích postupně klesala. Režie Barbeta Schroedera je poměrně rutinní, navíc s ohledem na to, jaká herecká esa měl k dispozici, tak je i docela zvláštně vedl, jak kdyby nevěděli, co přesně hrát. A nakonec působí, že se ve svých postavách ani necítí dobře. A divák se zase necítil dobře s nimi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Celý váš život môže zmeniť jedna jediná sekunda. Ale nikdy neviete, kedy a ktorá.“ Akademická nuda alebo zaujímavá psychologická štúdia vyhrotenej situácie, kedy syn zavraždí? Meryl Streepová, Liam Neeson, Edward Furlong a Alfred Molina rozohrávajú pôsobivo nudnú a nudne pôsobivú drámu z nudného amerického mestečka. Naznačujú otázky o vine, zodpovednosti za svoje činy a sile rodiny, na ktoré je ťažké niečo rozumné odpovedať. Ale vlastne buďme vďační, že podľa takej slabej knihy vznikol taký relatívne dobrý film... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 22. února do 5. května 1995 v amerických státech Massachusetts a New Jersey. (BMW12)
  • Ve scéně, kdy jedou Jacob (Edward Furlong) a Ben (Liam Neeson) od Panose (Alfred Molina), zastavují u krajnice, přičemž bliká blinkr i poté, co vystoupí z vozidla. O několik záběrů později je však blinkr vypnutý. (Hopkins)

Reklama

Reklama