Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro záchranu svého syna je odhodlán podniknout cokoliv. Frank Conner je policista, vdovec a má smrtelně nemocného syna, kterého může zachránit pouze včasná transplantace kostní dřeně. Jediným vhodným dárcem je nebezpečný maniak, který si odpykává doživotní trest. Frank je však odhodlán pro záchranu svého syna podniknout cokoliv. Michael Keaton a Andy Garcia proti sobě stojí v hlavních rolích napínavého filmu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (66)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh poukazující na dvě roviny problému. Jde o život chlapce. Ale za jakou cenu? Trocha toho moralizování neuškodí, byť se jedná o pouhopouhý popcornový thriller, jehož konec musí být předem jasný. A v tom je tak trochu problém. Předvídavost děje je už vlivem klasické dějové šablony značná. Andy Garcia v roli otce nemocného chlapce a policejního důstojníka zároveň hraje svou postavu tak, jak mu předepisuje scénář. Pouze jako policistu. Jako otec je nepřesvědčivý, neboť v jeho očích značně chybí zoufalství a strach o syna. V roli nebezpečného zločince se ukázal Michael Keaton, což bylo po všech těch předchozích kladných a komediálních rolích překvapením. Už první scéna, kde v cele celý propocený posiluje krapet budí rozpaky. U něj to byla prostě nezvyklá role. Každopádně tu máme vcelku zajímavý příběh o zločinci, který zneužívá zoufalost otce k útěku a hraje s ním hru na život a na smrt. Příběh jednoduchý, v přiměřeném tempu a žánrově zábavný i na dnešní dobu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Franka Connora (Andy Garcia) stíhá jedno životní neštěstí za druhým - nejdříve mu umírá manželka, a pak se dozvídá, že jeho syn má rakovinu. Díky svým konexím (a jednomu nelegálnímu přístupu do počítače FBI) nachází vhodného dárce kostní dřeně - je jím odsouzený (a před ničím se nezastavící) zločinec Peter McCabe (Michael Keaton). Ten nakonec s darováním kostní dřeně souhlasí, ale převozu do nemocnice a operace využije jen ke svému útěku. Frank Connor nyní stojí na těžké křižovatce - musí McCaba co nejdříve chytit, ale zároveň musí zábranit "obyčejné" policii, aby McCaba sejmuli, jen co ho uvidí ... Napínavý thriller Barbeta Schreidera, který zobrazuje skutečnou hranici zoufalství, kdy se v jednom člověku mísí dva nesourodé pocity - být polda (to znamená zničit zločince ať to stojí co to stojí) nebo otec (to znamená toho samého zločince chránit před vším) - docela dobře zahrané Andy Garciou. Ale ten rozhodně neměl na drsňáka Michael Keatona (i když ten si už zahrál i větší šílence, ale Peter McCabe se mu povedl). Sice je od počátku jasné, jak jsou karty rozdány, takže žádného velkého překvápka nedočkáme, ale to neznamená, že by se na film nedalo koukat. Jen ještě malá rada pro Franka Connora - měl jsi ho střelit do některé končetiny, pak už by nezdrhl ... ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Super triler, ktorý som si okrajovo pamätal z dôb vzniku, roky po ňom márne pátral v cz dabingu v slušnej kvalite až som nakoniec neodolal a pozrel ho v origináli a neľutujem. Film skvelý, jednoduchý, plný klišé, ale skvelý. Viac triler ako akčňák, super. V podstate taká béčkovejšia podoba neskoršieho Johna Q. Samozrejme na Denzela sa to neťahá, to je iná liga, ale musím priznať, že Andy s Michaelom to zvládli na výbornú. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný a napínavý thriller ve kterém policista potřebuje dárce kostní dřeně pro svého syna a jediný vhodný je sériový vrah, kterému se před požadovanou operací podaří utéct a začne ohrožovat celou nemocnici. Michael Keaton je jako psychopat docela přesvědčivý a Andy Garcia hraje přesně tak jak by hrát měl. Ve filmu není moc akčních scén ale napětí je zde slušná dávka a divák se rozhodně nenudí. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tradiční americký film. V první půli vás to baví, působí to napínavě atd. a najednou bum a je to zase tady!! Stupidita amerických závěrů ve filmech totiž nemá obdoby. Tolik nelogických a opravdu špatných scén je tam najednou tolik, že je mně z toho úplně špatně. Např. Keaton odzbrojí Garciu, zamče ho do místnosti a utíká. Garcia se pochopitelně z místnosti dostane a v dalším záběru už vesele běží se zbraní v ruce?! A já se ptám, kde tu zbraň vzal, když mu byla sebraná a po cestě nikoho nepotkal?? Toť otázka. Takových scén je tam víc, bohužel. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 22. července do 13. prosince 1996 v amerických státech Kalifornie a Pensylvánie. (BMW12)

Reklama

Reklama