Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší športový dokument za posledné roky a to asi aj preto, že som všetky tu zobrazené športové chvíle sám osobne ako fanúšik prežíval. Po Schumacherovi je formula už o ničom. No vtedy to bola ozajstná zábava, napätie, súboje a prispela k tomu práve aj jeho arogancia, dravosť, kontroverznosť. Možno tu nebolo zobrazené všetko, vyhli sa nejakej analýze, ako ho diskvalifikovali a zobrali všetky body po úmyselnom zostrelení súpera o titul. Asi z úcty. Ale inak nemôžem povedať, že by som sa čo i len sekundu nudil, naopak, vrátilo mi to tie pocity vzrušenia zo skutočných pretekov. No a to ako dopadol a čo s ním robí rodina, to je ich vec a nenáleží nám to súdiť. A vzhľadom k súkromiu je asi aj správne, že jeho reálny stav nechceli ani tentokrát zverejniť. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako fanouška F1 mě mrzí, že to musím říct, ale tenhle dokument je zhruba tak živej jako Michael sám. Tedy prakticky vůbec. Nedávám dvě hvězdy jen z respektu ke kariéře jednoho z nejlepších závodníků všech dob, která je prostě sama o sobě dost zajímává na to, aby i její prachobyčejná rekapitulace a mrtvolné rozhovory s Michaelovým okolím zvládly udržet divákův puls někde těsně u zástavy srdce, ale ve srovnání s konkurencí je to teda zatraceně pomalá a nezáživná jízda. Co se týče závodních dokumentů, předjíždí Schumachera takřka každý. 5/10 ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

2 hodiny? Opravdu? Pro někoho, kdo GP neprožívá a chtěl jen vědět, jak na tom Schumacher je, to musí být naprosto strašné. Nedokoukatelné. Pro ostatní je to jen další dokument. Ničím extra výjimečný, protože se opět snaží vyhnout tomu, co Schumacherovi je a jaký vlastně doopravdy byl. No, ale logicky, přestože to dokument obešel jen slovy "Je tu s námi, ale je jiný..." To znamená, že je z něj nemyslící želatina. Zelenina. Člověk v trvalém vegetativním stavu (PVS). Mozek částečně odumřel a díky přístrojům se udržují v chodu jen základní životní funkce, kdy aby vůbec žil, tak potřebuje každodenní péči. Jednoho dne i tělo umře. Prostě stav, ve kterém by sám Schumi zůstat nechtěl a raději by už dávno zemřel. Jen jeho šílená manželka jej v něm udržuje v marné touze, že Zázraky se dějí... Její řeč těla ve chvíli, kdy o tom mluví, případně i další členové rodiny, je nezaměnitelná. Možná se za pár let dožijeme i nějakého soudního řízení, kdy už některým členům jeho rodiny dojde tato touha jeho živé ostatky dál mučit a budou se soudit s těmi, kteří ho budou chtít nechat živořit. Doporučuji si přečíst Případ Terry Schiavo. Obdobná věc, která rozbouřila Ameriku. Žena, která po těžkém infarktu byla v PVS 15 let do odpojení od přístrojů, kdy soudní řízení manžela s rodiči trvalo 7. Po pitvě bylo zjištěno, že její mozek byl tak poškozen, že vážil jen zhruba polovinu průměrné váhy mozku ženy v jejím věku a nastaly na něm tak nevratné změny, že její osobnost jíž byla dávno mrtvá a odpojení od přístrojů bylo pro tělo vysvobozením. Proto hodnotím jak hodnotím, protože s tímto způsobem jednání a prezentace Schumachera absolutně nesouhlasím. Ovšem, otázkou je, jestli to nejsou nakonec ty boží mlýny, vzhledem ke všem jeho ne-li temným, tak určitě kontroverzním stránkám, které tu nejsou ani naznačeny... ()

Reklama

Reklama