Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

svobik 

všechny recenze uživatele

9/10 - Dokument prakticky šitej na míru mýmu gustu. Návrat do dětských let, kdy spolu Schumi a Mika sváděli fantastický souboje, v F1 šlo místy o život a motory těchhle bestií řvaly jak zběsilý. Paradoxně mě na celým dokumentu nejvíc vadil konec - naprosto chápu, že na tohle skoro každej čekal a doufal, že se dozví něco novýho, ale spláchnout to pár titulkama a navázat závěrečnýma, jdu na plnou palbu. Jsem moc rád, že něco takovýho vzniklo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje hvězdnou kariéru Michaela Schumachera ve formuli 1 a nejen v ní. Divák se tak dozví, jaká to byla osobnost a co vše musel obětovat, aby se na vrchol dostal. To, že je komplikovaná osobnost bude asi zřejmé. Na snímku se mi líbilo, že nebyl tendenčně natočený,  nesnažil se z něho udělat boha, ale ukázal také jeho slabiny a chyby, kterých se dopustil. Pro všechny milovníky rychlých kol, je to určitě zážitek. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to rozbředlé, vnitřně prázdné, odtažité a příliš dlouhé. Pro fanoušky Schumachera - k nimž se počítám, je to lehce zaprášené okno do lepších časů. Pro zbytek lidstva to bude stěží sledovatelné. Jedenáct let (!!!) starý dokument o Sennovi je svižnější, modernější, popisnější, napínavější a víc jsem si ho užil. A to Sennu ani nemám rád. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

Reklama

Reklama