Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 to bolo zaujímavé a aj napínavé. Potom to už tvorcovia odfrkli, nech tam je všetko, ale už nešli do hĺbky. Možno pre fanúšikov Formuly 1 a najmä Schumachera má tento dokument väčší zmysel, ale inak sa nejedná o nič výnimočné. Mňa ako nefanúšika ale dokázal tento film udržať a baviť. 7,1/10. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

9/10 - Dokument prakticky šitej na míru mýmu gustu. Návrat do dětských let, kdy spolu Schumi a Mika sváděli fantastický souboje, v F1 šlo místy o život a motory těchhle bestií řvaly jak zběsilý. Paradoxně mě na celým dokumentu nejvíc vadil konec - naprosto chápu, že na tohle skoro každej čekal a doufal, že se dozví něco novýho, ale spláchnout to pár titulkama a navázat závěrečnýma, jdu na plnou palbu. Jsem moc rád, že něco takovýho vzniklo. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Schumacher mi byl vždycky sympatický a tato óda na „Šumiho“ to jen potvrdila. Život velmi cílevědomého člověka, který věděl, co chce a šel si za tím. Velmi sympatická mi je i jeho manželka, která na konci řekla moc hezkou myšlenku „Michael nás vždy ochraňoval. A teď ochraňujeme my Michaela.“ Takže rozhodně nečekejte, že vám někdo ukáže záběry, jak leží bezvládně na lůžku. Jaký paradox, že se mu život obrátí na ruby při obyčejném lyžování. Jinak je dokument proložen velkou spoustou fotografií a videí jak z profesního, tak z osobního života. Jelikož jsem ale viděla nedávno dokument Senna, tak dávám jen 4*. Zkrátka mě tak nechytil za srdíčko. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo by tyhle legendární příběhy plné chlapáctví a řvoucích motorů neměl rád ? Jasně, dokument Schumacher je veskrze primárně emocionální pocta legendě, spíše než chirurgicky přesný a detailní rozbor génia, v podání dokumentu Senna. Avšak ty ambice tam ani nejsou. Je to takový sympatický dokument pro celou rodinu víc, než analýza závodnické mysli. Některá fakta jsou zkratkovitě podaná, či příliš po lopatě, ale zcela jistě se nedá tvůrcům upřít fakt, že Schumachera ukazují jako fajn chlápka se správně srovnanými hodnotami a stoprocentní disciplínou a velmi pravděpodobně přesně takový byl/je i doopravdy. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

Reklama

Reklama