Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo by tyhle legendární příběhy plné chlapáctví a řvoucích motorů neměl rád ? Jasně, dokument Schumacher je veskrze primárně emocionální pocta legendě, spíše než chirurgicky přesný a detailní rozbor génia, v podání dokumentu Senna. Avšak ty ambice tam ani nejsou. Je to takový sympatický dokument pro celou rodinu víc, než analýza závodnické mysli. Některá fakta jsou zkratkovitě podaná, či příliš po lopatě, ale zcela jistě se nedá tvůrcům upřít fakt, že Schumachera ukazují jako fajn chlápka se správně srovnanými hodnotami a stoprocentní disciplínou a velmi pravděpodobně přesně takový byl/je i doopravdy. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher. Dokument o ňom – od detstva až po najväčšie úspechy v F1, niekoľko osobnejších spovedí. Utvoríte si pekný obraz o tom, ako dieťa z nemajetnej rodiny môže vo svete motošportu dospieť k obrovskému úspechu. Niekoľko momentov bolo mimoriadne dojímavých – napr. keď Michael trávil čas spolu s mechanikmi, aby dokázali vylepšiť monopost Ferrari a nakoniec sa to podarilo aj vďaka jeho prístupu. Chránil svoje súkromie a nepripúšťal si médiá k telu, naopak, vyhýbal sa im. Slová, ktoré vyslovil po tragickej nehode Ayrtona Sennu... Nielen dojímavé, ale zároveň akoby rozprával o sebe, netušiac, že o pár rokov po nešťastnej nehode skončí v kóme on sám. A záver? Corinna: Michael celý svoj aktívny život chránil rodinu pred nechcenou pozornosťou médií, teraz je čas robiť to isté pre neho. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Lvi vycítí, když se objeví nový lev." Netradiční dokument o jezdecké legendě. Tady se Schumachera nikdo nesnaží glorifikovat do role bezchybného boha. Zde je zfilmována jeho komplikovaná osoba i jeho slabiny. Výborně je zachyceno jeho zápolení se Sennou v roce 94. Zářivé začátky u Benettonu i počáteční strasti u Ferrari. Škoda jen toho studeného konce. 8/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do konce života už si mohl jenom užívat a dopadl podobně jako Kobe Bryant, leč pravděpodobně jen o něco málo lépe. Muž, který mě na pár let přivedl ke sledování Formule 1 a několik let po návratu i na samotné kolbiště v Hungaroringu. Skutečně výjimečně talentovaný sportovec, jež by pravděpodobně nebýt nehody dostal dokument mnohem dříve. Nicméně po několikaletém odkladu ho tu máme a ač technicky tu je všechno správně, to něco navíc co má například loňské Poslední představení tu zkrátka chybí a nechci působil cynicky, ale paradoxně možná proto, že jsem si něco podobného v rodině prožil, tak hlavně to závěrečné ždímání emocí na mě prakticky vůbec nefungovalo a jako jeden z mnoha jsem naivně doufal, že alespoň pár slov od Michaela Schumachera uslyšíme. Tvůrci ale hlavně hodlali natočit jednu velkou poctu této legendě (cením výpovědi mluvících hlav, které leckdy nebyli úplně pozitivní), což se jim povedlo a navíc to potenciálně uvidí milióny lidí na Netflixu. Na druhou stranu, Senna pravděpodobně dostal před x lety lepší dokument, alespoň podle hodnocení, takže to bude chtít opáčko. // Ale je to lepší než Maradona a to mám k fotbalu blíže. ()

Reklama

Reklama