Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka s průměrných scénářem o promyšlené až téměř dokonalé vraždě! Téměř... Michael Pitt vypadal jak jasný psychopat, ale vše není tak jak vypadá! Ryan Gosling jako nový objev se konečně ukázal a zahrál roli rozmazleného spratka precizně !! Parádní výkon a proto musím dát o hvězdičku navíc... 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych nezfízloval Goslingovu hereckou filmografii, tenhle skvostný thriller by mi nejspíš úplně utekl. A to by byla velká škoda, protože kromě excelentního mladého Goslinga v něm exceluje i Sandra Bullock v roli tak úžasné mrchy, že jsem nestačil zírat (no ale samozřejmě má k tomu svému mrštví pádný důvod, jak se časem ukáže)... Film je pro mě velké překvapení, a to nejen díky skvělému hlavnímu hereckému kvartetu. Hodně mě zaujal poutavý příběh (i když zápletka byla možná obšlehnutá z jednoho dílu Columba) a neméně se mi film líbil po vizuální stránce - má takovou zajímavou patinu, jako kdyby byl aspoň o deset let starší. A závěrečná scéna v domě na útesu je jako vystřižená z nějakého klasického Hitchcocka, což mě potěšilo dvojnásob. No a jelikož mě fakt nenapadá nic, co bych filmu mohl vytknout, proč nedat plný počet, že jo, i když je to "jen" taková oddechová kriminálka s psychologizujícím ocasem... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pohled na dva mladíčky, kteří mají chuť experimentovat, je o dost zajímavější, než sonda do duše hlavní hrdinky. Bullockové však tenhle typ postavy rozhodně sedí (celá linie vyšetřování se nezbortí vlastně jen díky jejímu nadprůměrnému výkonu) a celkově tak Vzorec pro vraždu působí solidním, leč nedotaženým dojmem... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerný klasický triler, akých sa točí v Hollywoode tak desať ročne, tých áčkových. Priemerný scenár, priemerná réžia, neprekvapivý záver, slušní áčkoví herci. Film sa inšpiroval Hitchckokovým Rope, to pre tých, ktorým tento film pripadá originálny. Gosling a Pitt sú celkom charizmatickí, Bullock s Chaplinom už pomenej. Žeby to bol umelecký zámer? Ha ha... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existuje dokonalá vražda?“ S touto otázkou sa nás snaží zaskočiť skúsený remeselník Barbet Schroeder a práve vďaka dobre napísanému scenáre sa snímka kladne vyníma v jeho rozpačitej filmografii (výborná SPOLUBÝVAJÚCA, extratrápny BOZK SMRTI, nevydarená HRANICA ZÚFALSTVA). Bohužiaľ, snímka pôsobí dojmom, že herečka Sandra Bullock sa z pozície producentky do tohto napínavého, starosvetského, psychologického kriminálneho trileru vložila natoľko, že neprofesionálne rozšírila zbytočnú postavu policajtky a ubrala tým priestor vynikajúcim chlapčenským výkonom premýšľajúceho Michaela Pitta a chladnokrvného Ryana Goslinga. Napriek tomu (a tomu, že s podobnou zápletkou o „vražde len tak“ už pred desiatkami rokov vyrukoval Hitchcock) je výsledkom znepokojivý triler... ktorý mal na viac. Námet super, samotné prevedenie však nanešťastie dosť priemerné. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Postavy Richard Haywood (Ryan Gosling) a Justin Pendleton (Michael Pitt) jsou volně inspirovány skutečnými vrahy Richardem Loebem a Nathanem Leopoldem. (c.tucker)

Reklama

Reklama