Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých mrtvol mi docela dost nesedla, avšak když už tu byla možnost spravit si chuť u její parodie, proč do toho nejít. Jenže popravdě řečeno, za celý film jsem se pořádně zasmál přesně jednou, a to u úvodního tvrzení tvůrců. Pak ještě sem tam úsměvná situace, ale jinak vcelku nuda. Když to srovnám třeba s nedávno mnou viděným žánrovým Dellamorte Dellamore, tak z toho vychází Návrat oživlých mrtvol o třídu až 2 hůř. Slabší 3* dávám jenom za znovu bezútěšný konec (i když ironický) a za to, že nemrtví v téhle parodii byli při té mizérii pořád o něco „strašidelnější“ než ti v originále (za což se mi skoro chce původnímu film strhnout ještě jednu hvězdu). ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem viděl poprvé druhý díl, nahraný na VHS z TV Nova a strašně mě to bavilo a vždycky jsem si řikal musim vidět jedničku, kde si jí sehnat. Tak jí měl kamarád táty na VHS ještě s rychlodabingem. Když jsem to viděl poprvé, hodně mě to bavilo a nasmál jsem se u toho, ale nelíbilo se mi to tak jako dvojka na kterou jsem byl už zvyklej, po delší době se mi ale přece jen jednička zalíbila víc. Originál nejlepší, český dabing MGM to pěkně skurvil a navíc ještě vystříhal ty nejlepší scény z filmu, kreténi! Nejvíc se mi na tom líbilo že jsou tam punkáči, protože k punku mám hodně blízkej vztah :) A spojení zombies a punx ve filmu je výborný :) Výborný masky zombies a nejlepší práce maskérů pro zombíka Tarmana ze sudu, lepší masku zombíka jsem ve filmu neviděl, takovou masku bych chtěl mít jednou na zombie pochod :D Skvělej punk rockovej soundtrack, herečka Linnea Quigley jako punkerka Trash je k pomilování, krásná to kočička. Dneska je to můj nejoblíbenější film o zombie ;) Best Zombie Horror Punk Movie!!!!! ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Slabota. Není to ani zdaleka tak vtipné a originální jako Braindead a dost mi vadila absence výraznějších gore efektů. Brutální a vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného řemeslníka. Za pár hlášek ,,cejtím tvůj mozek" aspon dvě hvězdy. Možná je škoda, že jsem viděl údajně prostříhanou verzi z MGM. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tento film je nelehké hodnotit, hrozně totiž záleží na tom, z jaké strany jej uchopíte. Nutno říct, že horor to není ani náhodou, protože scén s napjatější atmosférou, která by se tomuto žánru alespoň přibližovala, je pramálo, a ke komedii, u které byste se nasmáli, to má taky hodně daleko. Kompulzivně inteligentní zombie toužící po šťavnatých mozcích však spolu s jednoduchým, ale důvtipně promyšleným scénářem, zaujmou divákovu pozornost natolik, aniž byste se na vteřinu nudili. Plus přitom zcela jistě představuje kratší stopáž. Je to sebeparodické, morbidní a béčkově provedené, ale hlavně hodně zábavné a nápadité. Super oživlá půlka psa. Na tu dobu film překvapuje také vyholeným přirozením zúčastněné punk-slečny. Z už tak dobrého (avšak chvílemi až příliš nadsazeného) hudebního doprovdu vyčnívá jeden opravdu výborný motiv. S koncem se scénárista rozhodl nepárat a udělal dobře. Celkově se jedná o skvělou zábavu. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Povedené, humorné a hlavně nápadité. Armádní plyn, spousta oživlých mrtvol toužících po lidských mozcích, hysterická partička lidí. Ano, všechno to zavání lacinou podívanou, o kterou se vlastně jedná. Prioritou tohoto snímku nejsou žádné strašidelné dechberoucí scény, zde jde hlavně o zábavu a invenci, které se režisérovi dostává až až. Vše se nese v tradičním béčkovém duchu - toporní či naopak přehrávající herci, laciná výprava včetně hudby. To je právě ono, co jsem od filmu očekával a výsledný dojem byl více než dobrý. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • Film bol zakázaný v Čile, Fínsku, Nórsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama